Sexåriga Tuva med sina vinnande dockor Emelie och Kristina. Foto: Niclas Bergqvist

Sexåriga Tuva gör debut i hyllat tv-program: “Jättespännande”

Sexåriga Tuva Bergqvist sitter som klistrad framför tv:n på fredag kväll när årets Minimello har premiär. Tuva har nämligen två dockor som hon gjort själv och döpt till Emeli och Kristina med som bakgrundsdansare/artister i premiärlåten “Gör som jag vill”.

– Det är jättespännande att få se dem i tv, säger Tuva.

Tuva bor i Habo och en kväll satt hon och pappa Niclas och kollade på Barnkanalen och där fick de se ett reklaminslag för Minimellon.

– Barnkanalen ville att barn skulle tillverka egna dockor och skicka in. Dockorna skulle vara med som artister eller i publiken. Tuva blev eld och lågor och ville så klart göra dockor. Och hon satte igång med tillverkning, ja hon fick så klart lite hjälp, säger pappa Niclas.

Tuva tyckte det var kul att göra dockor som skulle bli artister i TV. Reklamen upplyste om att alla dockor som skickades in skulle få vara med på något sett i Minimello. Dockorna fick namn av Tuva och hon skickade, med pappas hjälp, in Emeli och Kristina till SVT:s Barnkanal med adress Minimellon. Tuva var redan där spänd på vad som skulle hända och det blev en spänd väntan.

Så kom det plötsligt ett mejl till Tuvas mamma Maria från SVT, där hon uppmanades att svara på mejlet för att få lite mer information. Hon svarade och med vändande mejl kom glädjande besked till Tuva. Hennes dockor skulle få vara med i Minimello och inte nog med det de skulle vara med som bakgrundsartister i premiärlåten “Gör som jag vill” nu på fredagen den 10 november. Premiärlåten är en poplåt och Krista Siegfrieds sjunger den. Det var inte bara Tuva som blev glad både mamma Maria, pappa Niclas och Tuvas syskon blev både glada och stolta och sitter där framför tv:n på fredag när Tuvas dockor begår premiär i tv och årets Minimello. En riktig mysfredag för familjen Bergqvist i Habo.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

 

-----

No more pages to load