Skivrecension: “Hoppets Café” en hit av Magnus Hördegård

Vår recensent har lyssnat på Magnus Hördegårds senaste skiva “Benjamin Blå” som nyligen släpptes digitalt och är påtagligt berörd av låtar och texter och tippar sista spåret som en hit som låter höra av sig.

Vill man efter en slitsam dag bara sätta sig ned och bara koppla, finns det inget bättre än att lyssna till bra musik. Det gäller dock att välja rätt och avkopplande lugn musik och gärna med texter som berättar något. Då väljer nog många klassisk musik i första hand och inte popmusik. Men det finns pop och pop.

Jag har lyssnat på Magnus Hördegårds nya skiva Benjamin Blå och fann att det här modern pop och helt rätt för en stunds njutbar avkoppling. En skiva med låtar som passar som avkoppling. Ny galet bra popmusik med texter som går rätt in i kroppen. Texter som engagerar, som får tankarna att sväva iväg, men som trots det är avkopplande och ska avnjutas, utan att bli avbruten och störd. Här finns enligt min mening en låt som är en hit, ”Hoppets Café”, en underbar låt där musik och text gifter sig och sätter sig direkt. Det här är en låt vi kommer höra mer av. Spår seex “Om morgondagen kommer”, sticker ut lite extra liksom “Jag saknar dig så”, “Jag håller din hand”.   Här är tio låtar med texter som får en ytterligare dimension om man läst boken. Men fungerar också utmärkt utan att man läst boken.

Samtidigt som Magnus Hördegård skrev boken, Vägen hem för Benjamin Blå, skrev han också tio poplåtar på svenska. Manuset och låtarna kom inte bara till under samma tidsperiod, de är också sprungna ur samma historia. Skivan Benjamin Blå, som spelades in i Göteborg hösten 2015 samt våren 2016, har samma fina omslag som boken. Den levereras med en 12-sidig booklet där alla texterna finns med.

Skivan är utgiven på Magnus skivbolag Hördegård Musik

fakta

Medverkande på skivan:

Betyg: 4

Artist: Magnus Hördegård

Projekt: Benjamin Blå

Sång: Erik Lundh

Text, musik, arrangör, producent och klaviatur: Magnus Hördegård     Gitarrer, elbas,

Medarrangör och medproducent: Viktor Olofsson

Trummor, elbas, elektronik, medarrangör och medproducent: Magnus Boqvist

Kontrabas: Olli Rantala

Mixad av Kristofer Göransson, studio Zen, Göteborg

Mastrad av Hans Olsson Brookes, Svenska Grammofonstudion, Göteborg

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load