Petra Marklund och Ace Wilder gnistrade starkt i Stjärnklart. Foto: Mattias "Maddoc" Johansson.

Stjärnklart – men inte helt gnistrande

Det finns många julshower att välja på, men ingen har så många stjärnor som årets upplaga av “Stjärnklart”. Ni har valt helt rätt. Det var öppningsbudskapet till de 4 083 som valt den här showen i Kinnarps Arena på lördagskvällen. Det kändes dock tidigt som en enda stor firmafest med underhållning.

En show med så här många stjärnor skulle varit en helt annan upplevelse i ett konserthus. I Kinnarps Arena blir isen en endas stor matsal med mängder av gäster sittande vid bord springande till barer för påfyllning. Nu var det här ett sånt koncept, men det innebär också att upplevelsen rent musikaliskt blir av en annan typ. David Hellenius lät publiken “välja” uppstarten av showen med vem som skulle sjunga och vad. De som stack ut lite extra av den här ensemblen av stjärnor var Ace Wilder en härlig krydda i det här gänget, en tjej som sjunger, showar och dansar.

Hon höll stilen under hela showen och tillsammans med Petra Marklund och de härliga dansarna bjöd på underhållning som passade utmärkt i det här konceptet. Annars var upplevelsen av hela första akten en mycket stillsam sådan och i pausen funderade man över om man inte hade mer att ge från scen. Vi vet ju alla vad de här går för och att de “alltid” presterar, men här kändes det som om den känsla undertecknad fick, spred sig till scenens stjärnor. De gnistrade inte om alla så som förväntat. Många kända nummer presenterades, men det var inte alla som fick publiken att stå upp och sjunga. Det var vad som hände när Petra Marklund sjöng “Händerna mot himlen” från 2012.

De nummer som var bäst var när två stjärnor jobbade tillsammans, Månz och David gjorde ett sådant som tände gjorde att publiken tände till  Petra och Ace ett annat. Och så underbara Loreen som aldrig gör någon besviken som bjöd på en ny tolkning av Euphoria och i en ishall som måste vara supersvår att göra bra ljud i. Lite svårt att avgöra hur bra det lät hos de som satt på den golvade isen framför scenen och om man satt på sidan på läktaren snett framför scenen. Där på golvet var naturligtvis ljudet bäst, men de som satt i änden på rinken långt från scen såg knappast minspelet på stjärnorna. För mig är det här konceptet för en musikalisk show av skönsång inte optimalt. Jag är av den åsikten att artisterna trivs bättre med större närkontakt till, publiken som i konserthuset. Satt man på läktaren stördes man dessutom hela tiden av folk i rörelsen som  pratade och störde. Men så blir det i ett sånt här koncept.

Det här låter kanske som om de på scenen inte var bra. Orkestern som backade upp under ledning av Johan Landqvist (så ska det låta), otroligt bra dansare, gav artisterna en bra botten att stå på och de gjorde bra ifrån sig och bäst när de jobbade i par. Loreen och Petra bjöd på en tjusig “Summertime”. Dansnumren var bra ett, några Beatles-låtar och en hyllning till George Michael var bra. Det bjöds på många kända låtar och få nya. Carola har alltid en särdeles energi, men jag tyckte inte att den kom till sin rätt den här kvällen. I pausen hoppades man bara att det skulle tända till ordentligt i andra akten, men känslan man hade var det motsatta. Men andra akten blev den klart bästa, med ett högre tempo och bättre låtar. Tack för det.

Plats på scen för Stjärnklart. Foto: Mattias “Maddoc” Johansson.

Show

Betyg: 3+

Show: Stjärnklart

Medverkande: Carola, Petra Marklund, Loreen, Ace Wilder, Måns Zelmerlöv, David Hellenius, konferencier, dansare och orkester under ledning Johan Landqvist.

Plats: Kinnarps Arena

 

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load