Jesper Rönndahl kommer till Jönköping med sin show Senaste nytt . Foto: pressbild/Paul Lindqvist

Skrattfest: I kväll kommer stjärnkomikern till Jönköping

I kväll kommer ståuppkomikern Jesper Rönndahl till Jönköping med sin show Senaste nytt.

– Jag har alltid det så himla roligt när jag är i Jönköping, så det ska bli jättekul att komma tillbaka. Ni skrattar så gott och ni kräver ingen startsträcka, säger Rönndahl till News.

Flerfaldigt prisbelönta Jesper Rönndahl är tillbaka med en standupshow om sånt du mycket väl kan ha missat på sistone. I dag, fredag 13 oktober, kommer han till Jönköpings Konserthus på Elmia.

Jesper Rönndahl har gjort sig känd som komikern som gärna tar med vetenskap in i sin humor. Vi känner igen honom från bland annat de kultförklarade programmen Telefonsupporten, Pang Prego, Hej Domstol! och Institutet.

– Jönköpingsborna kan vänta sig senaste nytt inom forskningsvärlden. Och det kan ju låta lite tradigt, men det är det inte. Det är så himla roligt, säger Rönndahl.

Innehållet i föreställningen uppdateras kontinuerligt så publiken kan aldrig vara säkra på vilka ämnen som kommer att tas upp.

– Men man ska inte tro att man behöver komma hit och anteckna. Först och främst är det ju en humörföreställning. Däremot får man lära sig saker utan att anstränga sig, säger Rönndahl och tillägger:

– Det enda man kan behöva anstränga är sina magmuskler.

Det utlovas en kvick genomgång av det senaste inom allt från sågfiskar och dinosaurier till utomjordingar och Bockstensmannen. Det vill säga allt sådant som Rönndahl tycker är intressant, men som aldrig kommer med i de vanliga nyheterna.

– Det är lite mitt kall här i livet, att ta reda på sådant som andra inte orkar ta reda på, säger Rönndahl.

Han anser att alla som har något intresse av något ska komma till showen.

– Jag har ju varit i Jönköping med alla mina föreställningar – det vill säga alla mina två föreställningar. Och jag har alltid det så himla roligt när jag är där, så det ska bli jättekul att komma tillbaka. Ni skrattar så gott och ni kräver ingen startsträcka, säger Rönndahl, och fortsätter:

– Det kan ju ha att göra med att Jönköping är en universitetsstad. Det är något i den andan som skapas när det finns en massa studenter i stan.

Vad ser du mest fram emot inför föreställningen i Jönköping?

– Vissa skämt i showen som jag tycker ska bli så himla roliga att berätta för Jönköpingsborna. Fast dem kan jag ju inte avslöja nu. Men det ska bli så roligt att göra den där lilla, lilla pausen innan poängen.

– Den största utmaningen är som alltid att få folk att förstå att det jag säger är roligt. Jag måste formulera mig på ett sätt som gör att folk är med mig på båten. Men till hundra procent med den här föreställningen så har det gått bra.

Vad passar du på att göra när du kommer hit?

– Det tråkiga är att jag aldrig hinner göra någonting när jag är i Jönköping. Men sist bodde jag på Vox hotell, och det var ju så himla trevligt. Jag fick ett otroligt fint rum med utsikt. Så jag ser fram emot att få sitta där och titta på Vättern.

Den här artikeln publicerades ursprungligen den 4 oktober.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load