Miljontals svenskar kan nu återigen se Filip och Fredrik i tv-rutan. Foto: Kanal 5

Miljontals svenskar får tillbaka populära tv-kanaler

Konflikten mellan Com Hem och Discovery är nu löst. Det innebär att miljoner svenskar återigen får tillgång till exempelvis Kanal 5.

Sedan den 31 augusti har alla Discovery Networks kanaler varit nedsläckta i de hushåll som har Com Hem. Men nu är konflikten mellan bolagen löst.

– Vi är glada över att ha nått fram till ett avtal med ComHem/Boxer under de senaste timmarna. Det här avtalet är bra för oss, för svensk innehållsindustri och för ComHem/Boxer – men framförallt är det bra för tittarna, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Totalt har omkring 4,5 miljoner svenskar berörts av konflikten. Det nya avtalet innebär att Com Hem och Boxer återigen får rätt att visa exempelvis Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport.

– Tvisten har varit om pengar, faktiskt. De vill ha mer betalt för innehåll som färre tittar på och vi vill betala mindre för innehåll som färre tittar på. Mellan 2014 och 2016 har deras tittande sjunkit med 24 procent och bara i år sjunkit med tio procent, så vi tycker det är fel att vi skulle ha betalt mer för det, säger Fredrik Hallstan, presschef Com Hem, till Aftonbladet.

Samtidigt flaggar Hallstan för att problemet kan uppstå på nytt.

– Vi kommenterar inte detaljer i avtalet på det sättet, men man ska ändå komma ihåg att med vår släckning har Discovery släckt kanaler fem gånger för olika operatörer i Sverige och Norden, nu senast hände det i Grekland. Att det händer igen kan tyvärr inte jag garantera, säger han till tidningen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load