Till vänster Annica Nordqvist, gruppledare för Miljöpartiet och Marcus Eskdahl

S- och MP-förslag om laddstolpar får gehör

Nu ser Socialdemokraterna och Miljöpartiet ut att få gehör för sitt förslag att investera i laddstolpar vid regionens fastigheter. Totalt handlar det om 10 stycken laddstolpar, och röstas förslaget igenom kommer delar av investeringen finansieras av regeringens satsning Klimatklivet.

– Det känns positivt att vårt förslag nu får gehör, säger det socialdemokratiska regionrådet Marcus Eskdahl.

När Trafik-, infrastruktur- och miljönämnden sammanträder på tisdag kommer ledamöterna bland annat diskutera ett förslag om att bygga tio stycken laddstolpar för elfordon i anslutning till regionens tre länssjukhus samt Regionenshus.

– Det känns positivt att vårt förslag om laddstolpar nu ser ut att få gehör. Vi hade ett liknande förslag i vår budgetmotion, säger det socialdemokratiska regionrådet Marcus Eskdahl.

I riksdagens vårbudget beslutades det om satsningen Klimatklivet som innebär att Naturvårdsverket, i samverkan med andra myndigheter och länsstyrelser, ska ge stöd till lokala klimatinvesteringar. Beviljas detta stöd skulle detta täcka 20 000 kronor per laddstolpe.

Det innebär att satsningen skulle kosta 320 000 kronor.

– Det är bra att Region Jönköpings län nu satsar på förnybar energi och prioriterar klimatfrågor. Utöver de tio laddstolparna kommer även solceller att diskuteras den kommande veckan när Regionstyrelsens arbetsutskott sammanträder, och även detta är ett förslag som låg i vår budget, säger Annica Nordqvist, gruppledare för Miljöpartiet.

– Tio laddstolpar är en bra början. Nu behöver vi gå vidare och även försöka täcka in andra delar – exempelvis de lokala vårdcentralerna, säger Marcus Eskdahl.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load