Göran Unemyr utsedd till Årets fotograf i Bankeryds fotoklubb Foto: Bankeryds fotoklubb

Göran Unemyr Årets fotograf i Bankeryds fotoklubb

Bankeryds Fotoklubbs månadsmöte den 12 januari samlade 45 besökare i församlingsgården Bankeryd. Klubbens ordförande, Leif Arvidsson, hälsade alla välkomna.

Efter en del information från riksförbundet och instruktioner angående deltagande i kommande riksfototävling, var det dags för redovisning av höstens fältskjutningstävling. Fältskjutningen ägde rum i Askersund. Tävlingens teman var ”Marknad”, ”Kvällsljus” och ”Fritt” i klasserna färg och svartvita påsiktsbilder.

 

Färgbilderna har bedömts av Vetlanda FK och de svartvita bilderna av Nexans FK, Grimsås. Två representanter från dem medverkade vid redovisningen denna kväll. Totalsegrare i fältskjutningen, färgklassen blev Antonio Martinez. På delad andra plats kom Erhard Gollenia och Nils-Erik W Lundqvist och tredjepriset fick Leif Arvidsson.

Svartvita klassen vanns av Mats Persson. Andraplatsen knep Bodil Pettersson och trea blev Leif Johansson. Segrarna i respektive klass belönades med diplom och inteckning i vandringspriser som de får ta hand om i ett år. Göran Unemyr lyckades med bedriften att samla ihop flest totalpoäng i samtliga nio månadstävlingar under 2015 och belönades därför med det nyinstiftade priset, ”Årets fotograf”.

 

Detta vandringspris är instiftat till minne av Hedersmedlemmen Gunnar Berglund som gick bort 2015. Kvällens fördragshållare var Johan

Schmitz som med programmet ”Bergtagen” förtrollade oss med sköna bilder från de svenska fjällen. Johan finns på hemsidan http://www.johanschmitzphotography.com. Många var resorna och vandringarna bakom alla de storslagna bilderna.

Förutom det obligatoriska fikat på mötet så hann vi också med att få se på och höra om Eberhard Rockstroh:s favoritbild, en svanhona med sina ungar, samt få lite USA-inspiration av Tommy Svensson och hans USA-bilder, många tagna i Central Park, New York City.

Läs mer om fotoklubben och titta bilder på vår hemsida

-----

No more pages to load