Taxibilen(inringad) kör i mötande fil Foto: Privat

Se taxichaufförens dödskörning- kör på fel sida vajerräcket

Dagligen pendlar Jönköpingsbon Daniel Zaulich mellan Jönköping och Borås. Och tiden på vägen brukar var sig lik- tills i måndags. För när han åker på riksväg 40 mot Göteborg och passerar Västra Jära ser han hur en taxibil gör en fullkomligt sjuk omkörning. 
– Jag tyckte jag kände igen loggan på bilen, men kan inte till hundra säga vilket taxibolag bilen tillhörde, berättar Daniel för Jmini. 

Daniel är bosatt i Jönköping men arbetar i Borås. Därför spenderar han varje dag långa stunder på riksväg 40. Och under måndagsmorgonen hände något livsfarligt på vägen.
– Det var vid 7.30 på morgonen vid bensinmacken vid Jära som två lastbilar låg efter varandra och taxibilen som jag har framför mig ska köra om lastbilarna, men gör det väldigt sent och för sakta och jag tänkte att taxibilen måste bromsa hårt för att filen snart tar slut, berättar Daniel.

Daniel filmar händelsen när taxibilen gör sin vansinnesomkörning med hjälp av en så kallad “dash cam”. 
– Taxibilen bromsar inte, utan fortsätter att försöka köra om lastbilarna. Taxichauffören kör på den fil som den mötande trafiken kör på och jag trodde att det skulle sluta riktigt illa, förklarar Daniel. 
Sträckan där trafiken som kör mot Göteborg har dubbelfilit är cirka två kilometer. Men taxichauffören ger sig inte, utan fortsätter att köra när det inte längre är någon dubbelfil.
– Chauffören fortsätter köra på fel sida vajerräcket och kommer till ett krön där det inte går att se om någon bil kommer. Men det lyckades, det skedde ingen olycka, berättar Daniel. 

Kunde du se vilket bolag taxibilen tillhörde?
– Jag tyckte att jag kände igen loggan, men jag vet inte riktigt vilket bolag det var. Det är en ljusblå loggan, men jag vet inte vad de heter. Det gick inte att se registreringsnummer heller, säger Daniel.

Daniel har lagt upp videon på sociala medier, men har inte skickat över någon fil till polisen. 

Det skedde aldrig någon olycka- som tur var. Men frågan många ställer sig är hur chauffören tänkte, om denne nu tänkte?
Var denne självmordsbenägen, alkohol- eller narkotikapåverkad eller bara galen?

-----

No more pages to load