Riksdagens talman Urban Ahlin gör ett officiellt besök i Jönköpings län Foto: pressbild

Riksdagens talman besöker Jönköping

Den 25 januari avlägger riksdagens talman Urban Ahlin ett officiellt besök i Jönköpings län, tillsammans med riksdagsledamöter från valkretsen och i samarbete med landshövding Minoo Akhtarzand.

– Det är viktigt att riksdagen är synlig i hela landet och att vi får god kunskap om vad som pågår i hela Sverige. Jag ser fram emot besöket i Jönköpings län, säger talman Urban Ahlin.

Under dagen kommer talmannen och riksdagsledamöterna att genomföra studiebesök och samtal med fokus på miljö, företagande, byggande, infrastruktur och utveckling.

Syftet med programmet är att belysa frågor som är aktuella och viktiga för utvecklingen i regionen.

– Det är mycket glädjande att talman Urban Ahlin kommer till Jönköpings län och genom besök hos olika personer och verksamheter får bekanta sig med länet. Det ger oss i länet ett bra tillfälle att lyfta fram länets möjligheter och utmaningar för riksdagen, det högsta demokratiska och beslutande organet i landet, säger landshövding Minoo Akhtarzand i ett pressmeddelande.

Dagen avslutas med middag i landshövdingens residens dit valkretsens riksdagsledamöter samt aktuella personer från regionen har bjudits in. Talmannen och landshövdingen står som värdar för middagen.

 

 

-----

No more pages to load