Håkan Strid ny miljö- och hälsoskyddschef

Idag beslutade kommunstyrelsen att anställa Håkan Strid som ny miljö- och hälsoskyddschef i Jönköpings kommun.  Han arbetar idag som avdelningschef vid Jordbruksverket och tillträder sin nya tjänst den 29 mars.

Det blir en 57-årig gästriklänning som tar över rodret vid miljö- och hälsoskyddskontoret i Jönköpings kommun. Håkan Strid har sedan 1998 arbetat med frågor knutna till EU-stöd till lantbruket och haft olika chefsuppdrag, först inom Länsstyrelsen i Uppsala och under de senaste åtta åren på Jordbruksverket, där han idag är chef vid Stödprocessavdelningen. Han är agronom och har doktorererat i växtfysiologi.

-Jag ser verkligen fram emot att få börja på miljö- och hälsoskyddskontoret. Det ska bli särskilt roligt att få jobba med ett verksamhetsområde som berör och som ingen kan ifrågasätta samhällsnyttan med. Ett väl fungerande miljö- och hälsoskyddsarbete ligger i alla kommuninvånares intresse och det ska bli väldigt spännande att få arbeta med frågor med en tydlig lokal förankring, säger han.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) är mycket nöjd över rekryteringen av Håkan Strid.

-Det är bra att vi nu snart har en ny chef för miljö- och hälsoskyddsförvaltningen på plats. Jag tror att Håkan Strids gedigna bakgrund och erfarenheter kan komma till god nytta för att utveckla arbetet inom förvaltningen, säger hon.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load