Helen Hellström till vänster Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson Mingel på Coverfestivalen i Jönköping Foto: PeaX Svensson

Jönköping fyllde Coverfestivalen – Vilka var där?

Katrinas långa svarta läderrock fladdrade med hennes häftiga rörelser, knytnäven i luften och den rosa gitarren skrek av glädje. Nere på Red rockade Magnus Ugglas okände tvilling hittar som ”Kung i Baren” och publikens jubel dundrade den röda grottan.

Igår fylldes Harrys/Sliver/Red av toner och vibrationer när Coverfestivalen rockade igång månadens sista helg.

– Great to be here, let’s get really drunk and listen to the rock!

Så började det första bandet, Katrina & the Waves. Slivers dansgolv var fullt av folk, upp längs trapporna lutade sig andra över räcket för att kunna se. Redan efter den andra låten, River Deep – Mountain High, började rumporna på dansgolvet att gunga i takt till musiken, och när Katrina & the Waves drog igång med klassikern Walking on Sunshine stod hela dansgolvet i brand.

Köraren Anna Nyström tyckte det var mycket roligt att köra med Katrina & the Waves, trots att de inte hade hunnit repa tillsammans innan spelningen.

– Det var underbart. Hon var så nöjd, hon kom fram och kramade oss efteråt.

Coverbanden var många, och publiken verkade riktigt nöjda med det som levererades.

Förutom Katrina & the Waves spelade coverband till bland annat Van Halen, U2, Nationalteatern, Magnus Uggla, Foo Fighters och Gasolin.

På Coverfestivalen fanns det tre scener, en på Harrys, en på Sliver och en på Red, så om man av någon anledning skulle tröttna på ett band fanns det alltid ett nytt band att prova. Men det syntes inte någon som såg ut att ha det tråkigt.

– Det är fantastiskt! Härlig musik, jag har träffat massor av jämnårigt folk, alla gamla goda vänner från förr, berättar Susanne Oscarsson.

Även musikern Hans ”Ludde” Ludvigsson som brukar vara där och spela, men var ledig under kvällen, var imponerad av Jönköpings musiker.

– Jag må vara gammal musiker och nästan döv, men jag är riktigt stolt över hur duktiga musiker vi har i den här staden.

Julia Löfquist

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load