Samuel "Samme" Olsson återvänder till Fagerhult Habo IB Foto: pressbild

Samuel “Samme” Olsson återvänder till FHIB

Fagerhult Habo IB:s första nyförvärv är ingen mindre än 28 årige Samuel “Samme” Olsson som är tillbaka i Fagerhult Habo IB efter först ett år i dåvarande SSL laget JIK och därefter 2 år i Craftstaden IBK Oskarshamn. Under sitt första år i Craftstaden hjälpte han laget upp i allsvenskan och nu under den sista säsongen säkrade laget nytt kontrakt i allsvenskan i sista omgången men dock alltså utan Samuel som nu flyttat hem till Habo. 
Det känns riktigt bra att vårt första förvärv är “Samme” som med sin pondus och kraft på plan kommer att höja laget ytterligare. Han har under sina år i Craftstaden tagit ett jättekliv och han är och kommer vara en av seriens bästa backar, och det får vi tacka Craftstaden för. Med hans inställning och defensiva egenskaper så kommer “Samme” vara en viktig pjäs för oss och då inte att förglömma hans skott som gör att vi får ytterligare ett hot från backplatsen. 

Sammes tankar om återvändandet.
-Det känns bra och är laddad. Jag har kommit till ro med flytt och nytt jobb i Habo, har vart mycket nytt på en gång. 
Kul att knyta ihop säcken i moderklubben börjar ju bli lite till åren och kul att få spela ihop med min bror Jonatan.

-Jag kommer senast nu från Craftstaden där jag fick en mer ledande roll i laget och runt omkring, det har gjort att jag har växt som spelare och person. Vill tacka Craftstaden för det de gjort mig under dessa år och det kommer jag alltid ha med mig. Jag har kunnat fokusera på innebandy på ett helt annat sätt här.

Vad kommer du att bidraga med i laget?
-Jag har ett lugn på plan och en hög lägsta nivå, defensiven är nog min största styrka men är även brytningssäker och har ett bra skott även om jag inte utnyttjar det så ofta som jag egentligen vill. Jag har höga krav på mig själv och har aldrig vart så bra tränad som jag är nu. 
Med min rutin från SSL så vet jag vad som krävs för att ligga på topp.

Andreas Linderum tränare:
-Det är skönt att allt äntligen är klart. 
Det är alltid skönt att få tillbaka spelare som är skolade i föreningen. 
I Samme får vi en ledare med stort hjärta. Dessutom är det en oerhört bra back både offensivt och defensivt. 
Han kommer bidra med ytterligare ett hot framåt med sitt vassa skott och hjälpa våra yngre att ta nästa kliv med sin rutin säger Andreas om första nyförvärvet inför säsong 16/17. 

 

 

-----

No more pages to load