28-åringen frågade efter cigg- misshandlade sedan mannen (temabild) Foto: Pixabay

Misshandlades och kallades för pedofil för att han inte hade cigg

En 28-årig man från Jönköpings döms till samhällstjänst och skyddstillsyn efter att ha misshandlad en man på Öster i slutet av juni i fjol. 28-åringen frågade efter cigg, men mannen hade inga. 28-åringen blev då våldsam och misshandlade honom och skrek frågandes om han var med i SD och om han var pedofil. 

Den dömde 28-åringen ska ha passerat målsägande och frågat om denne hade cigaretter, men det hade han inte. 28-åringen började då skrika på mannen, kallade honom pedofil och undrade om han var med i SD och sa också att “vi har koll på dig, bara så att du vet”. 
Sedan kom 28-åringen mot honom och mannen började springa, man han fälldes lika fort av 28-åringen och föll till marken. Han reste sig upp på nytt och började springa, men 28-åringen kom efter och satte fälleben för honom på nytt. 

Två yngre män kom förbi och lyckades sära på 28-åringen och den fällde mannen och han tog sig till en taxi som stod en bit längre fram. Han satte sig på passagerarsidan fram i taxibilen. Det var en fin sommarkväll och rutan var nervevad. 28-åringen kom efter honom, lutade sig mot taxibilen och gav honom ett knytnävsslag i ansiktet. Ett vittne har tydligen sett två slag men han minns bara ett. Han slog i axeln när han fälldes till marken. Han uppsökte vårdcentralen och blev skickad vidare för röntgenundersökning. Han fick veta att han hade fått frakturer på tre ställen vid armen/axeln. Han opererades några dagar efter händelsen. 

28-åringen har uppgett att han hade druckit stora mängder alkohol vid tillfället och knappt har några minnesbilder alls. Han minns endast att han hade hamnat i dispyt med en kamrat tidigare under kvällen. Han minns inte att han blev omhändertagen av polis vid tillfället och minns inte heller hur han tog sig hem efter att ha blivit frigiven. Han har uppgett att han har problem med alkohol och kan bli väldigt annorlunda och även aggressiv när han druckit sprit, vilket han gjorde denna kväll. Han har uppgett att han inte har någon anledning att ifrågasätta att det gått till på det sätt som målsägande har sagt. 

Tingsrätten anser att brottet har ett straffvärde på motsvarande två månaders fängelse. Men då 28-åringen har berättat om sina alkoholproblem och berättat att han får hjälp på en klinik, menar rätten att skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst är den lämpliga påföljden. 
28-åringen ska också betala drygt 11 000 i skadestånd till den misshandlade mannen. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load