Hanne Jensen en av Årets ungdomsledare i Jönköpings kommun Foto: pressbild

Hanne Jensen årets ungdomsledare

För andra året i rad har Jönköpings Brukshundklubb en av Årets ungdomsledare i Jönköpings kommun. Hanne Jensen får ett av de fyra stipendium som delas ut av kultur- och fritidsnämnden för sitt engagemang som ledare för barn och ungdomar i föreningslivet.

— Att få en sådan utmärkelse betyder otroligt mycket för mig. Jag blev så överraskad och glad när de ringde från kommunen och sa att jag var en av årets vinnare, då insåg jag att min klubb hade nominerat mig, säger Hanne Jensen.

Hanne Jensen är 27 år och mycket aktiv på Jönköpings Brukshundklubb. Hon har varit med och arrangerat ungdomsläger för barn och ungdomar med hund på klubben de senaste två åren. I sommar är det dags igen, när ett 20-tal barn och ungdomar med hund under några spännande och intensiva dagar samlas för att under Hannes och hennes medarbetares ledning delta i olika aktiviteter, allt från lekfulla tävlingar till att prova på olika hundsporter.

— Sommarlägret är årets höjdpunkt, med så många barn och deras hundar under tre dagar på läger hos oss. Vi tränar och testar på ett flertal hundsporter som till exempel agility, rallylydnad, drag och freestyle. Barn och ungdomar får själva ta ansvar för sina hundar dessa dagar, vilket är ett ansvar som de växer med och tycker är otroligt spännande. Dagarna fylls av träning, gemenskap och en del bus tillsammans med oss ledare, säger Hanne Jensen.

Det är andra året i rad som ungdomsledare aktiva vid Jönköpings Brukshundklubb prisas för sina goda insatser i kommunens föreningsliv. Förra året gick priset till Jeanette Helgeroth, som liksom Hanne Jensen arbetar med klubbens verksamhet riktat till hundintresserade barn och ungdomar.

Stipendiet Årets ungdomsledare delas ut av kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun till de ledare som på ett betydande sätt engagerat sig som ledare för barn och ungdomar i kommunens föreningsliv. Utmärkelserna delades ut i samband med kommunens firande av Sveriges Nationaldag. Stipendiaterna bjuds också på några dagars upplevelseresa någonstans i Europa i höst, till ett resmål som de bestämmer tillsammans.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load