Lennart "Pyllen" Augustsson Foto: Mattias Landström

Jönköpingsprofil i otäck halkolycka

Hallå där, Pyllen, snart 78 år ung, som råkade ut för en obehaglig halkolycka på Östra Storgatan i lördags. Vad hände?

– Min fru Monika och jag var på Nyårsrevyn på Jönköpings Teater i lördags kväll. Jag hade inte rätt skor på mig och sa till henne att vi skulle ta taxi hem efter föreställningen, men hon ville att vi skulle ta en promenad. Jag kände att det var halt och att jag inte hade rätt skor för underlaget. Plötsligt när vi gick på Östra Storgatan, föll vi båda två och jag fick Monika över mig, berättar Pyllen.

– Överarmen på vänster sida är helt. Enligt Ryhov kommer armen förmodligen att självläka, annars kommer de att göra en operation. Det värsta är ändå värken. Jag har så ont att jag går upp i limningen. Att bli värkfri skulle jag ge vad som helst för.

Vägrar stänga antikvitetsaffären

Till vardags driver Pyllen en antikvitetsaffär på Klostergatan, men trots kraftig värk, vägrar han att stänga affären tillfälligt.

– Jag är ju fruktansvärt handikappad nu, men jag är också envis som synden. Jag har aldrig stängt min affär på grund av sjukdom eller någon annan anledning och det tänker jag inte göra nu heller, säger han beslutsamt.

Hur gick det med Monika?

– Monika föll mjukt på mig så hon klarade sig fint (skratt).

Du skriver mycket om ditt liv på Facebook. Hur blir det med uppdateringarna framöver?

– Jag har envisats med att önska mina Facebookvänner god morgon varje dag och skriva betraktelser från dagliga liv. Det måste jag dra ner på ett tag framöver – men jag kommer att göra comeback.

Vad hoppas du på 2017?

– Det ska bli ett bra år. I fredags höll jag ett jultal till min familj, som består av tre barn med respektive och sju barnbarn. Där pratade jag om familjen och förhoppningarna om att vi ska hålla oss friska. Jag sa bland annat att ”ni ska vara försiktiga ute för det är jävligt halt nu” – och så går jag själv och dimper i backen dagen efter. Det är ju sanslöst, säger Pyllen och skrattar.

Vad tror du om Hallby, går de upp i Elitserien i år?

– Hallby har överraskat positivt. Kommer de bland de fyra bästa har de gjort en säsong utöver det vad man har förväntat sig, men realistiskt tror jag på en femte eller sjätteplats.

Då får du krya på dig.

– Tack, tack.

-----

No more pages to load