Foto: Erikshjälpen

Ny löparfest till Jönköping – kändisartister deltar

Jönköping Marathon som arrangeras i sommar har redan blivit en succé med över 700 anmälda. Nu avslöjar arrangörerna att ett nytt lopp arrangeras i maj. Det är ett välgörenhetslopp där pengarna går till Erikshjälpens katastroffond. Flera kända artister är också klara för loppet.

Måndagen den 1 maj kommer Jönköping Marathon, tillsammans med Erikshjälpen och Destination Jönköping, att arrangera ett 5 kilometer långt välgörenhetslopp runt Rocksjön i Jönköping. Alla som deltar får ge en frivillig startavgift som går till Erikshjälpens katastroffond.

– Anledningen till att det blev just Erikshjälpen är att de visat det engagemang och driv som vi tror krävs för att samla in mycket pengar till behövande. Vi är mycket glada och stolta över detta samarbete och framför allt glada över att vi kommer att göra skillnad, säger Tony Hatefnejad, en av arrangörerna från löpargruppen Team Runners High.

Hoppas på insamlingsinitiativ
Erikshjälpen hoppas att många, både privatpersoner och företag, vill starta egna insamlingar i samband med Jönköping Marathon.

– Man kan starta en egen insamling för att utmana vänner, kollegor, familj och släkt att vara med och ge. Genom att göra en egen insamling kan man göra större skillnad för barn i världen, när man inte bara skänker själv utan också får fler att vara med, säger Victor Egerbo, insamlingskoordinator på Erikshjälpen.

Kända artister deltar i loppet
Flera kända artister, både från Jönköpingsområdet och den nationella musikscenen, kommer att delta i insamlingen och springa Jönköping Marathon & Halvmarathon.

Bland namnen som är klara finns Jönköpingsbördige Samuel ”Allywan” Nazari, som är aktuell i årets Melodifestival och även medverkat i TV4-satsningen Lyckliga Gatan. Dessutom står det klart att hiphop-stjärnan Mårten ”Promoe” Edh, medlem i bandet Looptroop Rockers kommer.

– Det är fantastiskt roligt att två så stora och erkända artister antagit utmaningen att både springa Jönköping Marathon och samla in pengar för barn i katastrofer, säger Victor Egerbo, insamlingskoordinator på Erikshjälpen.

-----

No more pages to load