Gabriella Kjeilen och Jesper Kvist poddar nu mera på JKPG Blogg Foto: Alexandra Andreasson

Jönköpings nördigaste podcast

Tv-serier, film, e-sport och böcker. Jönköpings nördigaste podcast hittar du nu mera på JKPG Blogg.

– Alla som gillar superhjältar och Game of Thrones borde lyssna på vår podcast. Vi har märkt att nördsverige är ganska brett, säger Jesper Kvist.

Jönköpingstjejen Gabriella Kjeilen, 23, och Norrköpingskillen Jesper Kvist, 20, studerar Medie-och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Jönköping. Deras gemensamma nämnare är att de brinner för popkultur och älskar att hänga i radiostudion.

En författare och en e-sportfantast

Gabriella Kjeilen är författare på fritiden och har redan hunnit släppa två fantasyromaner. Jesper Kvist beskriver sig själv som en allmänt nördig kille som älskar e-sport. Han är bland annat engagerad i högskolans spelförening Justice där han sitter som sekreterare i styrelsen.

Popkultur minus musik

Deras gemensamma podcast Kaffepaus JKPG är inne på sin fjärde säsong och du hittar den nu mera på JKPG Blogg.

– Man kan säga att vi riktar in oss på popkultur minus musik, säger Jesper Kvist.

– Konceptet funkade direkt. Vi har aldrig haft problem med att hitta material till programmen, fyller Gabriella Kjeilen i.

När podden startade var ytterligare två klasskamrater inblandade, men att bara vara två kvar ser duon som något positivt.

– Det funkar bättre att vara två. Det ger mer utrymme att göra exakt det man vill. Det finns alltid tid till att göra intervjuer. När man planerar avsnitten finns det inga begränsningar.

– Det ger oss också möjlighet att bjuda in fler gäster i studion och vi har även satsat mer på inslag från olika mässor för att få mer liv i podden, säger Gabriella Kjeilen.

Vad kännetecknar en riktigt bra podcast?

– Man ska kunna lära sig något och kanske känna igen sig i det vi säger, säger Gabriella Kjeilen.

– Jag hatar podcasts utan substans, säger Jesper Kvist.

Varje torsdag släpps ett nytt avsnitt där duon bland annat plockar upp popkulturella nyheter så som filmsläpp, nya avsnitt i serier och tips på aktuella mässor och event.

Vad kommer namnet Kaffepaus JKPG ifrån?

– Vi satt på ett fik och försökte komma på ett namn. Så satt vi och tittade på våra kaffekoppar och tänkte ”men vi gillar ju kaffe”. Och så tänkte vi att vår podd ska vara lite som att ta en paus, så då blev namnet kaffepaus JKPG, säger Gabriella Kjeilen.

– Kan det bli mer cheesy än så?, tillägger Jesper Kvist.

Rolig, nördig, uppdaterad, ärlig, nytänkande och ironisk. Så sammanfattar duon innehållit i sin poddcast.

-----

No more pages to load