Combitech levererade en rekordrapport för 2016. Foto: Mattias Landström

Rapportjubel: Rekordsiffror för Combitech

Det blev rekordsiffror för Combitech när delårsrapporten för 2016 presenterades på måndagen.

– Det har varit ett mycket bra år för Combitech och vi förbättrar oss på alla nyckeltal, säger Combitechs vd Hans Torin i en kommentar.

Försäljning ökade med 8 procent och uppgick till 1 825 miljoner kronor, vilket är den högsta siffran någonsin.

I ett pressmeddelande skriver Combitech att den svenska och den finska verksamheten har haft en positiv utveckling under året med ökad vinst och förbättrad marginal. Även den norska verksamheten har förbättrats.

Ökad orderingång
Orderingången blev 2 161 miljoner kronor, en ökning med 30 procent jämfört med föregående år (1 666 miljoner kronor). Enligt bolaget har orderingången under 2016 varit särskilt stark inom försvars- och telekomsektorn.

Antalet medarbetare ökade under året med 362 personer till 1 810 vid årets slut. Rekryteringsbehovet är fortsatt stort under 2017.

– 2016 har varit ett mycket bra år för Combitech och vi förbättrar oss på alla nyckeltal. Den nordiska konsultmarknaden är het just nu. Våra kunder efterfrågar framför allt stöd för att möta den digitala transformationen och intresset för cyber security är större än någonsin. Genom förvärvet i Watchcom får vi återigen ett starkt fotfäste i Norge, vilket ligger i linje med vår nordiska tillväxtstrategi. Jag ser med tillförsikt fram emot 2017, säger Combitechs vd Hans Torin i en kommentar.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load