Nytt hopp för Svarttorps Ridsällskap. Foto: Anna Zetterlund, Svarttorps Ridsällskap

Nya möjligheter för Svarttorps Ridsällskap

I början av januari kom beskedet att Svarttorps Ridsällskap tvingas lägga ned sin verksamhet på Ramsjöholm. Nu i veckan kom nya besked som väcker nytt hopp för klubben.

Under början av 2017 nåddes Svarttorps Ridsällskap av tråkiga nyheter om att anläggningen på Ramsjöholm, som föreningen har arrenderat i 20 år, hade sålts. De nya ägarna önskade att omdisponera anläggningen vilket skulle medföra slutet för ridskolan.

Men efter förhandlingar har Svarttorps Ridsällskap nu fått erbjudande om att köpa anläggningen och intilliggande mark.

Söker finansiering

Nu söker man därför efter sponsorer, stipendier och fonder för att lösa finansiering av ett eventuellt köp. Men det behöver ske inom en snar framtid.

Man har även fört en dialog med politiker och tjänstemän på kommunen samt startat en insamling för att få ihop ett kapital till köp av anläggningen, det skriver Svarttorps Ridsällskap i ett pressmeddelande.

“En stor gemenskap och en familjär stämning”

Svarttorps Ridsällskap bildades 1992 och har idag cirka 200 medlemmar med omkring 90 ridande elever. Klubben bedriver även tävlingsverksamhet från klubb till regional nivå med över 700 startande ekipage varje tävlingsår.

”Kärnan i vår verksamhet är att samla människor med och kring hästar, vi har alla en sak gemensamt: kärleken till hästen och ridningen. Verksamheten på Ramsjöholm lockar mängder med människor till bygden och sätter Svarttorp på kartan för hela södra Sverige. Föreningen genomsyras av en stor gemenskap och en familjär stämning bland alla medlemmar”, skriver föreningen i pressmeddelandet.

Ingenting är klart i nuläget, men kan klubben samla in de pengar som krävs kan ridskolan leva vidare.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load