För mycket Labero för lite magi

En spektakulär entré som anstår en magiker lovar mycket för Joe Laberos show “A magic World”, men showen blir inte det man förväntat sig. Det blir för mycket Labero och för lite magi. 

Han gör entré ur en tom låda som fylls med rök och eld, en entré som anstår vårt lands störste magiker. Joe Labero är utan tvekan en av världens mest framgångsrika illusionister och kan nu fira 25 år som sådan. Han firar med en stor turné hemma i Sverige en show där publiken tillåts komma magikern riktigt nära.

Showen är en resa från Laberos start i Alvesta och vi får följa med Laberos magiska resa från hemorten till den första showen på Berns för 25 år sedan. Den röda tråden blir resandet och otaliga shower i Oslo, Paris, Las Vegas, Sidney, Singapore, med mera (där han nu bor sedan sju år) och så träffarna med alla kändisar bland annat Victor Borge som varit en inspiratör.

Showen blir en berättelse ur Laberos från den lilla trollerilådan i unga år som resulterade i hittills 25 magiska liv. En story som varvas med svävande damer, ett Wilhelm Tell-nummer med armborst och äpple som träffas av pil som fångar och återlevererar en förlovningsring till en dam. Publiken, som Labero skojar friskt med, är en del av den här showen och han rusar ut för närkontakt och high five-klappar med sin publik.

När det som här handlar om Laberos resande så kommer en jordglob väl till pass och en uppblåst sådan kastas ut i publiken som puffar den vidare tills Labero säger stopp. På så sätt lockar han upp pubik på scen för att låta dem vara delaktiga i ett och annat trick. Snacket varvas så med tricks, snack och flirt med publiken.

De simpla tricken är de som imponerar 100 hundralapp blir en 500-lapp, kort som han nästan får att spruta ur en tom hand och det gamla reptricket som man sett så många gånger. Ett rep klipps av flera gånger och får olika längd, knyts ihop och där en knut åker hiss för att till slut bli ett enda rep igen. Han får det att se så enkelt ut. Han sticker stålstickor genom spegelglas och kör handen genom plåt. Han sätter sig i en stol täcks av ett skynke som rättas till, kanske lite väl noggrant och plötsligt dyker han några sekunder senare upp i lokalen.

Även om den här showen aldrig riktigt tänder så som man förväntat sig efter att ha sett honom tidigare, kan man ändå inte ta ifrån honom hans skicklighet att få sin publik att häpna över hans tricks. Hur gör han?

fakta

Show: A magic world

Medverkande: Joe Labero och sidekicken Ronnie Nilsson

Plats: Jönköpings konserthus

BETYG:

Sämst: Hans lite töntiga hopp på scenen.

Bäst: Fingerfärdigheten

 

-----

No more pages to load