Hårdrockslegendaren Mikkey Dee umgicks med gamla vänner på Pipes of Scotland. Foto: Ismet ”Krylla” Bitici

Här dyker hårdrockslegendaren upp – mitt i centrala Jönköping

På torsdagen var hårdrockslegendaren Mikkey Dee på Pipes Jönköping för att umgås med några gamla kompisar. Däribland Håkan Fransson och Ismet ”Krylla” Bitici.
   – Han är trevlig och ödmjuk och har fötterna på jorden. Han har inte glömt bort oss, säger Bitici.

Trummisen Mikkey Dee är ett av de stora namnen inom hårdrocksvärlden. På torsdagen var han på besök i Jönköping för att umgås med några gamla kompisar.

Hårdrockslegendaren är för närvarande medlem i Scorpions sedan 2016. Mest känd är han kanske som trummis i Motörhead under drygt 20 års tid. Bandet upplöstes i samband med att ikoniske frontfiguren Lemmy gick bort i slutet av 2015.

I går var Mikkey Dee alltså på tillfälligt besök i Jönköping och besökte Pipes of Scotland tillsammans med bland andra Håkan Fransson och Ismet ”Krylla” Bitici, som han känner sedan många år tillbaka.

– Han är trevlig och ödmjuk och har fötterna på jorden. Han har inte glömt bort oss, säger Bitici.

Själv lärde ”Krylla” först känna trummisen via sin barndomsvän Pete Blakk, som spelade ihop med Mikkey Dee i bandet King Diamond på 1980-talet.

– Att han kommer hit är stort alltså. Bland hårdrockstrummisar är han väl topp 5 eller något [i världen].

För egen del laddar ”Krylla” upp inför årets andra stora arrangemang på Zaragon Rock Club, som äger rum i helgen. Då blir det visserligen ingen Mikkey Dee, men däremot en ”Tribute Night” med Lenny Kravitz och Van Halen på programmet.

-----

No more pages to load