Polisen har haft en stökig natt i Jönköping, bland annat en misstänkt våldtäkt.

Våldtäkt i Jönköping

Lönehelg – och en stökig natt för polisen.

I Jönköpings kommun har det hänt en del saker under natten till lördagen.

Det allvarligaste brottet: en våldtäkt.

 

En kvinna född 1991 uppger att hon sannolikt blivit drogad och utsatt för en våldtäkt i Jönköping. Enligt egen uppfattning har hon varit ”borta” i ca två timmar och det är under den tiden som övergreppet har ägt rum. Brottsplatsen är lokaliserad och identifierad och därmed avspärrad för teknisk undersökning. En man född 1991 är gripen som misstänkt för brottet. Gärningsmannen kommer att förhöras under förmiddagen och därefter kommer åklagare att ta beslut om han ska anhållas.

Kring midnatt inträffade det några händelser i kommunen. I Jönköping var det ett hemfridsbrott i relation. Sonen, född 1983, slog sönder en ruta i föräldrarnas bostad och har därefter berett sig tillträde till bostaden. Gärningsmannen greps i anslutning till platsen. Föremål som använts vid brottet har tagits i beslag. I samband med gripandet framkom uppgifter att gärningsmannen kan misstänkas för ytterligare brott mot familjen.

I Huskvarna har en man misshandlat sin kvinna, född 1989. Hon har inte fått några allvarliga fysiska skador. En man född 1980 är gripen på platsen och har anhållits av jouråklagare.

-----

No more pages to load