Fr v. Daniel Bacelj, Mattias Landström och Adam Jönsson Foto: Jmini / Pixabay

Nytt trafikrekord för Jmini: ”Ökat väldigt starkt”

Förra veckan satte Jmini nytt trafikrekord med närmare 142 000 unika besökare. Trots en liten redaktion har det varit en kraftig trafikökning senaste året.
   – Det som är glädjande är att andelen läsare som besöker Jmini direkt, antingen via mobilen eller via andra plattformar, har ökat väldigt starkt, säger chefredaktör Daniel Bacelj.

Den senaste tidens trafiksiffror visar att allt fler väljer att följa Jmini. Siffror från KIA-index, den officiella mätvalutan för svenska webbplatser, visar att Jmini tillsammans med systersajterna Sport JKPG och Jaffärer förra veckan hade närmare 142 000 unika besökare, vilket är nytt rekord.

– Det var en intensiv blåljusvecka och vi hade även starka näringslivsnyheter. Men framför allt var det två stora nyheter som engagerade våra läsare väldigt mycket. Det var dels en nyhet om en försvunnen flicka och dels en om att polisen söker hem till två hästar. Dessa nyheter blev delade otroligt många gånger på Facebook, säger chefredaktör Daniel Bacelj.

– Vi får nog se förra veckans trafiksiffror som ett tillfälligt glädjeskutt uppåt. Men även bortsett från förra veckan är tendensen tydlig: Jmini har haft en kraftig trafiktillväxt under det senaste året.

Vad sticker ut mest i trafikutvecklingen?

– Vi har en väldigt stark framåtrörelse i vår trafik, med en stor ökning av lokala läsare. Det som är glädjande är att andelen läsare som besöker Jmini direkt, antingen via mobilen eller via andra plattformar, har ökat väldigt starkt. Det tycker vi är ett tydligt tecken på att allt fler väljer oss som nyhetskälla. Vi har sett en kraftig ökning även när det gäller nedladdningar av våra appar.

– Det som är extra glädjande är också att vi trots en väldigt liten redaktion, med bara tre journalister plus helgvikarier, lyckas upprätthålla och utveckla trafiken på sajten. Det är en imponerande insats som redaktionen gör varje dag, säger Bacelj.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load