JonasMagnusson, ordförande

Läsarnyhet. Stå upp för religionsfriheten

Läsarnyhet. Stå upp för religionsfriheten! Under året som gått har frågan om religionsfrihet och vad det egentligen betyder åter väckts. I ljuset av hårdnande klimat mot såväl judar som muslimer i Sverige och ett förtryck av kristna på global nivå ser Socialdemokrater för Tro och Solidaritet i Jönköpings län behovet av att åter understryka vikten av religionsfrihet.

Alla människor har sin unika rätt till aktiv religionsutövning. Detta perspektiv är viktigt att värna i en tid när det talas mycket om rättigheten att slippa bli utsatt för religiöst förtryck. Detta är en gemensam angelägenhet för oss ”Tro och Solidaritetare” på samhällsnivå, men också på individnivå. Under det kommande året vill vi ta oss an denna fråga i de sammanhang vi verkar. Vi gör det i vetskapen om att det är först när vi som människor ömsesidigt står upp för varandras rättigheter som dessa kan stärkas. Min medmänniskors rättigheter är också mina rättigheter I sammanhanget bör vi erinra oss pastor Martin Niemöllers ord: “Först tog de kommunisterna, men jag protesterade inte för jag var inte kommunist. Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten. Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude. Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.” Martin Niemöller, (1892–1984) tysk protestantisk pastor

Undertecknat av styrelsen för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet i Jönköpings län antaget vid årsmötet den 12/3. Jonas Magnusson, Jönköping, ordförande, Gisela Brumme, Landsbro, ”Anci” Magnusson, Nässjö, Pär A J Persson, Värnamo, Thomas Strand, Vaggeryd, Tina Afzelius, Tranås, Anna Karin Slunge, Vaggeryd, Farshid Ardabili Farshi, Nässjö, Marie Johansson, Gislaved, Sven Leek, Vetlanda och Levi Schneider, Bruzaholm.

Eber Fransson

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load