Amanda Werne i Snowgold/ Asta Bjerde/ Oslipat Foto: Ellrika Henrikson/ privat/ pressbild

Hon ska bidra till Jönköpings kulturliv

Jönköpingstjejen Asta Bjerde, 23, flyttade till Göteborg för att studera till kulturprojektledare. Nu är hon tillbaka i Jönköping som ny koordinator på Sofiehof Underjord.

– Det är jätteroligt att få vara med och bidra till Jönköpings kulturliv. Det är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Asta Bjerde.

Den 1 februari började Asta Bjerde sin tjänst som koordinator på Sofiehof Underjord.

– Det ska bli jätteroligt att vara med och utveckla och tänka på framtiden för Sofiehof Underjord, att få vara med och styra det framåt, säger Asta Bjerde.

Det är Studieförbundet Bilda som betalar Asta Bjerdes tjänst och kommunen har också gett bidrag för att utveckla verksamheten på Sofiehof Underjord.

– Jag hoppas kunna tillföra någon form av kontinuitet och lite struktur. Alla andra har ju jobbat ideellt förut, så jag är den första som har tid att ägna vardagen åt det här, vilket känns jättelyxigt. Nu satsar vi järnet på att det ska bli hållbart, säger Bjerde.

– Det är jätteroligt att få vara med och bidra till Jönköpings kulturliv. Det är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, tillägger hon.

Två säsongspremiärer i helgen

I helgen väntar två säsongspremiärer på Sofiehof Underjord. På fredag 17 mars kickar stand up klubben Oslipat igång med Simon Gärdenfors, Johanna Wagrell och Sandra Ilar. Oslipat beskriver sig själva som humorklubben du inte behöver vara full för att uppskatta.

På lördag 18 mars bjuds det på tidlös, poetisk prärierock när Slowgold kör igång våren för The Hush Hush Club. Bakom Slowgold finns Amanda Werne som släppte sitt senaste, kritikerrosade, album Drömmar i februari.

– Det är så himla bra musik, så vi hoppas att folk kommer att uppskatta det. Det blir popigt och rockigt, och lite country och lite psykedelisk, säger Bjerde.

Hon ser även fram emot den 8 april då det svenska popartisten El Perro Del Mar kommer till klubben Systerlyssna.

Nytt koncept i vår

På Valborgsmässoafton tar Sofiehof Underjord till sig ett nytt koncept i form av Klubb Golvad.

– De har bokat Västerbron och The Dogs, så det kommer att bli en röjig Valborg helt enkelt. Det är jag supertaggad på, säger Bjerde avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load