Split och New York är Jönköpingsbornas favoritresemål i sommar. Foto: Pixabay.

LISTA: Hit reser Jönköpingsborna i sommar

Mallorca, Split och New York. Där har du Jönköpingsbornas favoritresemål i sommar. Detta enligt en undersökning som SIFO har genomfört på uppdrag av Ticket.

Närmare hälften av av de som deltog i undersökningen, 46 procent, uppgav att de kommer att söka sig till varmare breddgrader i sommar. Oroligheter runt om i världen gör att resenärerna väljer trygga platser att åka till. Det menar Magnus Christersson, säljchef på Ticket i Jönköping.

– Jönköpingsborna är väldigt ressugna i sommar, men väljer trygga klassiker som till exempel Grekland, Spanien, Cypern och Kroatien till följd av oroligheterna i världen. Efterfrågan på resor till Turkiet minskar däremot i sommar, säger Magnus Christersson i ett pressmeddelande.

Det som har bokats mest i sommar är Mallorca, Split och New York. Prag är det resmål som ökar mest av alla resmål och placerar sig på en tionde plats på listan.

– Sommarens raket är Prag. Jönköpingsbornas intresse för att åka dit är ovanligt stort i sommar, säger Magnus Christersson.

Hit reser Jönköpingsborna helst i sommar
1. Mallorca
2. Split
3. New York
4. London
5. Malaga
6. Kreta
7. Miami
8. Rhodos
9. Cypern
10. Prag

-----

No more pages to load