STRANDBERG: ”Smolk i HV71:s glädjebägare”

HV71 är på väg med stora steg mot en SM-semifinal efter 3–1 i Karlstad. Men det blev smolk i HV71:s glädjebägare mot Färjestad i den andra SM-kvartsfinalen.

David Ullströms tidiga skada i den inledande perioden, när han brakade in i sargen efter att ha missat en tackling mot Joel Eriksson Ek, är inte bra för HV71. Ett armbrott är befarat och Ullström kommer att opereras i veckan. Ullström hade behövts framöver, men nu är säsongen troligtvis över för HV-anfallaren.

Efter 2–0 i den här matchserien är jag övertygad om att HV kommer slå ut Karlstads-laget. HV71 är helt enkelt strået vassare och vinsten var inget att snacka om.

Titta på den första perioden på måndagskvällen. Den var relativt jämnt, men HV var lite, lite, bättre när det gäller en del små detaljer i spelet. Spelvändningarna och trafiken framför mål var de ingredienser som var det som var den stora skillnaden mellan lagen.

Martin Thörnberg har ett bra skott, men 1–0-pytsen var inget av de värsta skott som han skjutit, men Stefan Steen i hemmakassen var inte med på noterna när Thörnberg drog till med ett handledsskott. Målet var ett bevis på att det är lika viktigt att träffa mål, som att skjuta hårt. Hv71 hade ett bastant grepp om händelseförloppet, även under stora delar av den andra akten.

Gång på gång tryckte HV ned Färjestad i egen zon och ofta var det mycket mjölksyra i benen hos trötta hemmaspelare. Färjestad går runt på få backar och det utnyttjar HV.

Därför kom Färjestads kvittering genom John Persson inte rättvist. Linus Söderström var chanslös i HV-kassen då Persson styrde in Magnus Nygrens skott. Rättvisa skipades bara 80 sekunder senare då HV var i förarsätet igen. Ted Brithén slog in en billig retur från Stefan Steen efter Pär Arlbrandts skott. Det var ytterligare ett bevis på att det är viktigare att få pucken på mål än att skottet ska vara hårt.

Power play har varit HV71:s sorgebarn under stora delar av säsongen, men ett mycket viktigt mål gjordes i numerärt överläge i slutperioden. Martin Thörnberg gjorde sitt andra mål för kvällen genom att styra in Dylan Reese skott till 3–1.

Linus mot Linus skulle det bli och HV-målvakten med Söderström i efternamn klarade av att ta en straff av Färjestads Persson. Därmed visade HV-keepern igen vilken guldklimp han kan bli 2017 för föreningen.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: HV-KAPTENEN PETAD IGEN

LÄS OCKSÅ: EXPERTENS ORO INFÖR HV71:s SLUTSPELSRYSARE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load