Temabild. Foto: Pixabay

Så får du skatteåterbäringen redan till påsk

Från och med i dag den 21 mars kan du godkänna din deklaration via Skatteverket. Nytt för i år är att skatteåterbäringen kan betalas ut redan till påsk. Så här gör du.

I år finns möjlighet att få sin skatteåterbäring redan till påsk. För det krävs dels en digital brevlåda och dels att deklarationen godkänns senast den 29 mars.

Egentligen gick tidsfristen för att få skattepengarna redan till påsk ut den 1 mars. Senast då skulle en digital brevlåda registreras för att vara med i racet om att få tidig skatteåterbäring.

Men nyligen gick Skatteverket ut med att reglerna ändrats. Eftersom det varit så hårt tryck, samtidigt som många missat chansen, har tidsfristen förlängts. Alla som registrerar digital brevlåda senast den 26 mars klockan 24.00 kan nu få skatteåterbäringen innan påsken.

– Vi såg att det var över 200 000 svenskar som skaffade digital brevlåda efter den 1 mars. Vi kunde få det att fungera så att de anslöts till möjligheten att få skatteåterbäringen till påsk, säger Johan Schauman på Skatteverket till Dina Pengar.

Skatteverkets e-deklarationstjänst startar i dag, den 21 februari. Här kan du skaffa en digital brevlåda.

-----

No more pages to load