Hallpressen lanserar betalvägg

Hallpressen inför betalväggar för delar av sitt nyhetsmaterial på sina sajter och appar. Först ut blir mediehusets sajter i Västergötland. Till hösten införs det även på Jönköpings-Posten.

Till sommaren startar Hallpressens sin nya betalmodell på nätet, som innebär att delar av materialet enbart kommer att vara tillgänglig för tidningens prenumeranter.

– Jag tror att många läsare håller med oss om att det är viktigt att det finns journalister som informerar, rapporterar och granskar i våra kommuner. Att det är värt något, säger Herman Nikolic, redaktionell chef på Hallpressen i ett pressmeddelande.

Premiummodellen kommer att ha tre abonnemangsformer: printprenumeration, e-tidningsprenumeration och en helt digital prenumeration.

Lanseras först i Västergötland
Först ut bland Hallpressens titlar med Premium blir VGT-gruppen med Falköpings Tidning, Skaraborgs Läns tidning och Västgöta-Bladet som alla planeras införa Premium före sommaren. 

– VGT-titlarna har färdats snabbt den senaste tiden och har en riktigt stark relation med sin publik i de digitala kanalerna. Jag tror att det är ett bra ställe att börja på, säger Nikolic.

Till hösten räknar Hallpressen med att koncernens samtliga betaltidningar, inklusive Jönköpings-Posten, kommer att ha en betalvägg.

-----

No more pages to load