Jönköpingsbandet Narnia är aktuella med stor världsturné. Foto: pressbild

Jönköpingsbandet tillbaka med världsturné

I höstas släppte Jönköpingsbandet Narnia sitt nya album och gav sig ut på Sverige- och Europaturné. Nu är det dags för bandets stora headlineturné “I Still Believe” som kommer att besöka exotiska städer som Sao Paulo, Rio De Janeiro och Buenos Airies.

Den kristna hårdrocksgruppen Narnia bildades 1996 och spelade tillsammans ända fram till 2010 då de valde att ta en paus. Tre år senare bestämde sig bandmedlemmarna för att satsa på musiken igen.

– Då hade vi målsättningen att göra det bästa Narnia-albumet någonsin, säger  Christian Liljegren, sångare i Narnia, till Jmini.

Med fyra av fem originalmedlemmar släppte Narnia sitt nya album och singeln “I Still Believe” i höstas och gav sig ut på Sverige- och Europaturné. De fick ett stort genomslag och mycket konsertförfrågningar började hagla in världen över. Så pass mycket att Jönköpingsbandet nu ger sig ut på en världsturné som kommer att löpa in i år 2018.

– Publiken kan vänta sig en konsert där vi har vävt ihop låtar från hela vår karriär. Det kommer att bli en glädjefylld konsert som inger hopp i den tid vi lever i, säger Liljengren.

Från Vetlanda till Rio De Janeiro

Turnén hade sin premiär i Vetlanda på långfredagen och på onsdag bär det av till Sydamerika där spelningar i städer som Rio De Janeiro, Buenos Aires och Sao Paulo väntar.

– Vår absolut största fanbase finns i Sydamerika. Vi har spelat mycket i andra länder, men har aldrig tidigare haft möjlighet att spela i Sydamerika av logistiska skäl. Att ro iland detta nu känns fantastiskt och nästan overkligt, säger Liljengren och fortsätter:

– Jag ser mest fram emot att möta de här hängivna fansen. Jag hoppas att vi ska få ett mottagande, ja,  på samma sätt som HV71 kommer att få i Kinnarps Arena.

I Sydamerika väntar åtta spelningar under elva dagar. Därefter  återvänder Narnia till Sverige för att göra spelningar på flera av sommarens stora hårdrocksfestivaler som Sabaton Open Air och Skogsröjet.

“Få band levererar det vi gör live”

–Det är väldigt stort att få resa tillsammans med sina närmsta vänner som jag har upplevt så mycket både upp och nedgångar med. Att få göra den här resan tillsammans, det slår det mesta. Vi vet varandras styrkor och svagheter. Det gör oss till det starka band vi är i dag. Jag kan med stolthet säga att vi är ett av världens bästa band inom vår genre och det är få band som levererar det vi gör live, säger Liljengren avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load