Rimond Lazar och Paula Lazar Foto: Alexandra Andreasson

Paret som lämnade allt för att satsa på sin dröm

För sex år sedan slogs portarna upp till Lilla glassfabriken på Öster för första gången. Sedan dess har glasshaket varit ett populärt tillhåll för Jönköpingsborna och kan definitivt räkna sig till ett av stadens smultronställen.

Den 8 april var det säsongspremiär för den egentillverkade italienska glassen. 

För sex år sedan lämnade paret Rimond Lazar, 42, och Paula Lazar, 34, restaurangbranschen i Motala för att satsa på sitt stora intresse glass. 

Efter att ha utbildat sig inom glasstillverkning i Italien öppnade de Lilla glassfabriken på Östra Storgatan i Jönköping där de i dag har tillverkning och försäljning i samma lokal.

– Mottagandet i Jönköping har varit väldigt bra. Kunderna uppskattar det och det är alltid kul att göra folk glada. Vi säljer jättebra när det är fint väder, säger Rimond Lazar och tillägger:

– Den här branschen är verkligen väderberoende.

Eftersom den italienska glassen, eller gelato som den egentligen heter, tillverkas av paret själva varierar utbudet av smaker.

– Vi kan ha upp till 16 olika smaker, men klassikerna har vi hela tiden. Chokladglassen är vår bästsäljare, säger Lazar och fortsätter:

– Många kommer hit och provar och sedan rekommenderar de vår glass till vänner och bekanta, och så hittar de också hit. Vi har ju inte gjort så mycket reklam för oss, men folk brukar hitta hit ändå – bara det är sol.

Trots sina sex år i branschen har paret inte tröttnat på att själva äta glass. Favoritsmakerna är hasselnöt, jordnöt och pistage.

– Jag äter ganska mycket glass, ibland blir det mer än en om dagen, säger Lazar.

Den 17 september slår Lilla glassfabriken igen portarna för säsongen.

Den här artikeln publicerades ursprungligen 2017-04-23.

-----

No more pages to load