Patrik Snygg, Jon Espeset och Jesper Parnevik Foto: privat

Parneviks fantastiska gåva till barnen på Ryhov

Många artister och andra kända profiler vill vara med och stötta stiftelsen Tappra barn. Förra veckan skänkte den välkända golfaren och dokusåpakändisen Jesper Parnevik tre klubbor, flera kepsar och ett par signerade skor till förmån för initiativet. 

– Samla in pengar nu för fan, säger Jesper Parnevik.

– Välgörenhet är väldigt stort i USA. Jesper var imponerad över hur mycket pengar vi lyckades samla in förra året, så han skickade med mig en driver, en spoon, kepsar och ett par skor som han har signerat. Spoonen har han vunnit en tävling med, säger Jon Espeset, som sitter med i Tappra barns arbetsgrupp i Jönköping.

Espeset hoppas att man ska få in mellan 80 000 kronor till 100 000 kronor för sakerna på Tappra barns välgörenhetsauktion.

Dessutom blev det precis klart att det kommer auktioneras ut en resa till USA för två personer tillsammans med Jon Espeset.

– Då blir det spel på Jupiter, Medalist och Trump International. Tre privata banor. Möjligtvis blir det då spel med Jesper Parnevik och Patrik Waxin, som representerar Svenska Krögare, som skänker detta, säger Espeset och tillägger:

– Denna resa släpper jag inte för under 150 000 kronor. 

Espeset berättar att familjen Parnevik är precis lika gästvänliga och trevliga som de framställs i tv-rutan.

– Det var fantastiskt, säger han.

Som Jmini har skrivit om tidigare startade initiativet Tappra Barn i Linköping för några år sedan och i Jönköping för drygt ett år sedan. Stiftelsen jobbar med att samla in pengar till utsatta barn.

Arbetet bakom Tappra Barn bygger på ett stort engagemang från företag, personer och organisationer som både sponsrar, arbetar ideellt, deltar i och besöker den årliga golftävlingen som i år äger rum den 8 maj på Hooks Herrgård.

– Vi hjälper behövande barn i Jönköping där vi bor och vi har bevisat att det fungerar med vårt upplägg, säger Espeset och fortsätter:

– Vi söker fler företag och deltagare till vår tävling nu på måndag på Hook. Ni som läser detta gå och prata med chefen på jobbet och fråga “vad tar vi för socialt ansvar i Jönköping”. 

Bara i Jönköping har Tappra Barn lovat att de ska klara målet på en miljon färdigskattade kronor. Pengarna kommer att gå oavkortat till barnavdelningen på Ryhov i Jönköping.

– Om vi klarar målet på en miljon så kommer vi alla i arbetsgruppen att raka av allt hår på huvudet och kroppen, säger Espeset.

Arbetsgruppen i Jönköping består av Jon Espeset, Johan Skogeryd, Jonas Sjöqvist, Jakob Sandwall, Pelle Edberg, Johan Davidsson och Nicklas Lillman.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load