Sandas innebandypojkar vann Skol-SM. Foto: Privat

Sandas innebandypojkar vann Skol-SM

Läsarnyhet. Sandas innebandypojkar vann Skol-SM i Mora. De besegrade S:t Mikkelsskolan från Mora med 12-7 i finalen.

Sandas pojkar har under hösten och våren spelat olika kvalsteg och lyckades ta sig hela vägen fram till final, där man mötte S:t Mikkelsskolan från Mora. Finalen blev en svängig historia där Sanda ledde ett par gånger, men var i underläge med 5-4 efter två perioder. I tredje perioden spelar Sanda mer koncentrerat och höjer tempot och vinner sista perioden med 8-2 och totalt med 12-7.

– I de första två perioderna kändes det som om vi bara prioriterade anfallsspelet och vi lät Mora kontra alldeles för mycket på oss och det var de bra på, säger Johan Anderson, en av tre coacher på Sanda. I tredje perioden fick Sanda även ordning på försvarsspelet och kunde springa ifrån och ledde komfortabelt i stort hela perioden.

– Vi höjer tempot och spelar mer konsekvent i försvarszonen, det gör att vi får fler öppna lägen och har bra utdelning också, säger Mats Karlsson, coach på Sanda.

Målskyttar för Sanda i finalen blev: Simon Hedin 4, Alexander Flodin, Oskar Malmgren, Edvin Skogward, Noah Skogward, Albin Claesson, Filip Wiklund, Felix Millton och Simon Karlsson.

– Vi har haft fantastiskt duktiga elever de senaste åren och det har varit en ära att få jobba med så drivna killar. Det ser bra ut även framöver så framtiden ser ljus ut, avslutar Christian Lindahl, coach på Sanda.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load