1:a i färgklassen - Hanna Strålman med Reflexion

Upprepning i Bankeryds Fotoklubb

Läsarnyhet. Ständigt ökande medlemsantal upprepar sig månad för månad i Bankeryds Fotoklubb och särskilt gläds man åt att även de yngre nu tycks ha hittat vägen till klubben.

Bankeryds Fotoklubb växer med ständigt nya medlemmar. Hanna Strålman, 26 år, är en av dem. Hon är ny i klubben men har redan satt avtryck genom att i sin första månadstävling i december 2016 placera sig på 3:e plats. I mars var det så dags för en andraplacering och nu har hon gjort det igen genom att segra i färgklassen i Månadens Bild i maj på mottot ”Upprepning”.Hennes framgångar upprepar sig och hon klättrar stadigt uppåt på prispallen!

Vad säger juryn, Aneby Fotoklubb, om Hannas bild ”Reflexion”? ”En mörk och intim bild som vi blir nyfikna av. En bild med djup och känsla som har många kvalitéer. En juryfavorit.” På 2:a plats kom Göran Unemyr med ”Noviser på rad” och på 3:e plats kom Monica Engstrand med ”Regndroppsperspektiv”.

Hur såg det då ut i den svartvita klassen? Erik Schalin vann med bilden med den träffande titeln ”Upp-Rep-ningar”. Juryn skriver: ”En bild med hög teknisk kvalité, bra skärpa, väl vald komposition och bra svartvit konvertering. Fotografen har fångat temat på flera olika sätt.

Bilden är ett bra exempel på att hög teknisk kvalité kan hjälpa en redan bra bild att bli högt placerad.” Även här knep Göran Unemyr andraplatsen, nu med ”Fotparad”. På 3:e plats kom Leif Arvidsson med ”Siluette”.

De tre bästa bilderna i varje klass kan ses på www.bankerydsfotoklubb.se

-----

No more pages to load