Tio män finns med på listan över de mest skuldsatta i länet. Foto: Pixabay

Här är de tio mest skuldsatta personerna i Jönköping

Drygt 160 miljoner. Så mycket obetalda skulder har länets tio mest skuldsatta hos kronofogden. Bland de tio märks 53-åringen som dömts för de två dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås, med en skuld på drygt 15 miljoner.

Högst skuldsatt i länet är dock en 57-årig bilmålvakt, som söks av kronofogden för obetalda räkningar till ett värde av drygt 27 miljoner kronor. På andra plats finns en 35-årig länsbo med kronofogdeskulder på 24,5 miljoner.

Flera Jönköpingsbor finns med på listan. Bland annat en person som figurerade i ett uppmärksammat upphovsrättsmål samt en yngre man som har drivit flera omtalade bolag i kommunen.

Länets mest skuldsatta är alla män, i åldrarna 27-71 år.

Totalt är landets 20 högst skuldsatta hos kronofogden skyldiga närmare 5,2 miljarder kronor. Ingen Jönköpingsbo finns med på listan över landets allra mest skuldsatta.

Om den skuldsatte inte har utmätningsbara tillgångar som kronofogden kan konfiskera, är det upp till fordringsägarna att bestämma vad som ska hända med skulderna. Antingen kan de låta kronofogden fortsätta bevaka deras ärenden och göra nya försök att mäta ut gods. Eller så kan de välja att begära den skuldsatte i konkurs.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load