Läsarnyhet. Vårutflykt med Korskyrkans tisdagsgrupp

Läsarnyhet. Varannan vecka träffas tisdagsgruppen i Korskyrkan för att på dagtid utföra praktiskt arbete både inomhus och utomhus. En gång om året tar vi ledigt från jobbet och då passar vi på att göra en vårutflykt.

I tisdags samlades vi tidigt på morgonen och 23 förväntansfulla daglediga ställde först färden till Ryd och Saronförsamlingen, där Roland Gustavsson, församlingens ordförande berättade församlingens historia på ett både intressant och gripande sätt. Som grundare av församlingen var Edgar Sundbergs farfar A G Andersson. Han lär ha döpt cirka 1 000 personer. Hans son, som tog sig namnet Sundberg förde arvet vidare. Kapellet Saron byggdes 1916.

I kapellet sjöng vi väckelsesången Säg känner du det underbara namnet som till frälsning Gud oss gav..” ackompanjerad av Berit Saveljev vid pianot. Efter det gick vi ned till Lyktan där vi serverades gott kaffe. Huset var från början ett mejeri och församlingen har där nu bl a ungdomsarbete och träffar för daglediga.

Efter att ha tagit farväl av vännerna Birgitta och Roland Gustavsson styrde vi kosan till Ralingsåsgården, men först var vi tvungna att se på Södra Sveriges högsta vattenfall, Stalpet, på väg till Ralingsås utanför Aneby. Framme i Ralingsåsgården välkomnades vi av gårdsföreståndaren, Jan Philipson, som berättade om åretrunt verksamheten på Ralingsåsgården. Den nyanställde kocken Stefan Hansson (på livstid enligt egen utsago) presenterade dagens menu kålpudding. Efter honom var det Pernilla Eklunds tur att berätta om bibelskolan Livskraft, kamratstödjarnas verksamhet och om tidningen, Spegling, som hon har ansvaret för.

Mätta och belåtna fortsatte vi färden till Gransefall där Marita Falk har sitt sommarresidens med en vidunderlig utsikt över Skärsjön. Den som trodde att dagens festande var slut misstog sig gruvligt. Här var det uppbullat med 8 sorters kakor och tårta m.m. Glada tackade vi för oss och återvände hemåt efter en fantastisk dag. Om två veckor träffas vi igen i Korskyrkan för praktiska bestyr inför sommaren.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load