Lyckad invigning av Bankeryds Penselfestival Foto: Privat

Lyckad invigning av Bankeryds Penselfestival – konstrunda med öppna företag

Läsarnyhet. Många Bankerydsbor och utsocknes besökte i går, onsdag den 17/5, invigningen av Penselfestivalen.
Invigningsprogrammet startade klockan 19 och ägde rum i Svenska Kyrkans församlingsgård i Bankeryd.

Festivalen är ett kulturevenemang. Initiativtagare är Företagarföreningen ”Bankeryd Business Network” i samarbete
med konstföreningarna Dymlingen och Konstgrafikerna, Kulturhuset SPIRA, Lions Club Bankeryd,
Svenska Kyrkan Bankeryds församling, Jönköpings Kommun och Sparbanksstiftelsen Alfa.
Nytt för i år är att konst av mellanklasserna från Bankeryds tre skolor deltar i festivalen och tävlar om ett tillskott i klasskassan.

Programmet för kvällen startade redan klockan 18 med mingel i foajén. I lokalen finns en samlingsutställning av konst från penselfestivalens medverkande konstnärer.
Utställningen kommer att finnas på plats under ett antal veckor framöver och rekommenderas varmt för ett besök under församlingsgårdens öppettider.

I ett särskilt rum fanns också mellanklassernas utställning av deras 15-talet tävlande konstverk under temat ”Fredens Framtid”. Utställningen väckte stor beundran hos besökarna över elevernas förmåga och fantasi.

I programmet under kvällen medverkade Landshövdingen Håkan Sörman, John Bauer Brass, Lions President Per Ola Wennefors, Scenkonst i form av dans med Aktiv ungdom, Jörgen Asklid, Roland Englund och Kyrkoherde Karin Grännö.
Festivalen invigdes av Landshövdingen med tal och i stället för att klippa band målade Landshövdingen ett första penseldrag på en ”invigningstavla”.
Eva Grune från företagarföreningen var konferencier och höll ihop kvällens program.

Konstrundan med öppna företag lördagen den 20 maj.

Festivalen når sin höjdpunkt på lördagen den 20 maj mellan klockan 11 och 16. Då kommer medverkande konstnärer ställa ut verk ute på de olika företagen i Bankeryd.
Samtidigt kommer elevernas konst också ställas ut på deltagande företag, där man kan rösta på vems konstverk som man tycker ska vinna.

Det är 12 stycken Bankerydsföretag som deltar i konstrundan som då håller öppet för besökarna. Konstrundan med öppna företag finns presenterade med deltagande konstnärer och företag i en broschyr med karta över Bankeryd.

Broschyren med karta finns att hämta på Församlingsgården i Bankeryd samt under vårmarknaden den 20 maj hos Lions på torget i Bankeryd.

I samband med konstrundan har Lions ett lotteri med vinster skänkta av konstnärer och Kulturhuset SPIRA. Ju fler företagsbesök som genomförs ju mer ökar vinstchanserna med en extra lott för varje företagsbesök.

Arrangörerna ser fram emot ett toppenväder och att många tar tillfället i akt att både kolla på konst och se vad Bankerydsföretagen har för sig.

Kanske Penselfestivalen i Bankeryd blir vida känd liksom konstrundan på Österlen.

B-O Hulting

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load