Jönköping har Sveriges bästa resecentrum enligt en undersökning. Kommunalrådet Carin Berggren tar emot utmärkelsen. Foto: Pressbild.

Jönköping bäst i Sverige – brädar Stockholm och Göteborg

Jönköping har Sveriges bästa busstation. Det står klart efter en kartläggning som Swebus har gjort. Därmed placerar de sig före de stora och mer kända bussterminalerna i Stockholm och Göteborg.

Bland Sveriges hållplatser för expressbuss är Jönköping Resecentrum den bästa, följt av Nils Ericsonterminalen i Göteborg och Cityterminalen i Stockholm. Det visar Swebus kartläggning av 179 expressbusshållplatser i hela landet. I genomsnitt klarar hållplatserna 67 procent av de krav Swebus resenärer har på en hållplats.

I undersökningen “Hållplatsbarometern 2017” har Swebus för första gången kartlagt hur bra miljön är på de 179 populäraste hållplatserna. Varje enskild hållplats har bedömts efter fasta kriterier, exempelvis om det finns tillgång till toalett, möjlighet att inhandla fika och väderskydd. Kriterierna baseras på de vanligaste synpunkterna på hållplatserna från Swebus resenärer.

Allra bäst omdöme får Jönköping Resecentrum, följt av Nils Ericsonterminalen i Göteborg och Cityterminalen i Stockholm.

Mora resecentrum toppar inom kategorin mindre stadshållplatser och i den största kategorin mack- och väghållplatser vinner Köpingsvik Kyrkan på Öland.

Bland flygplatserna Swebus kör till är Landvetter bäst.

– Det känns hedrande att bli utnämnd till Sveriges bästa expressbusshållplats, vi vet ju att det är tuff konkurrens, säger Daniel Håkansson, chef för Jönköpings kommuns fastighetsavdelning. Expressbussarna är viktiga för Jönköping, vi är ju en knutpunkt för den långväga busstrafiken i Sverige. Vi prioriterar helt enkelt att ha en bra bussterminal, så vi är väldigt glada över utmärkelsen.

– Våra resenärer uppskattar Jönköpings kommuns satsningar på service, trivsel och säkerhet, säger Joakim Palmkvist, VD för Swebus. Vår kartläggning visar även att mindre städer gör bra satsningar på hållplatserna. Exempelvis får Mora ett högre betyg än större städer som Malmö eller Linköping.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load