KD-politikern Lars Adaktusson skulle inte kunna tänka sig att gå i Pridetåget. Foto: Pixabay / Pressbild

Jönköpingsprofil nobbar Pride

KD-politikern och Jönköpingsprofilen Lars Adaktusson skulle inte kunna tänka sig att gå i Pridetåget. Det säger han i en intervju med Aftonbladet under den pågående Almedalsveckan.
   – För mig är det uppenbart att Pridetåget är en politisk manifestation i ett antal frågor där jag inte har samma synsätt. 

Den tidigare journalisten och Jönköpingsprofilen Lars Adaktusson är i dag en profilerad politiker inom Kristdemokraterna. För tre år sedan valdes han in i EU-parlamentet och för två år sedan in i KD:s partistyrelse.

I en intervju med Aftonbladet under den pågående Almedalsveckan berättar Adaktusson om sin uppfattning i ett flertal omdebatterade frågor. Partiledaren Ebba Busch Thor har exempelvis valt att gå i Pridetåget, men Adaktusson har en annan syn.

– Jag kan bara svara på hur jag själv resonerar. För mig är det uppenbart att Pridetåget är en politisk manifestation i ett antal frågor där jag inte har samma synsätt. Till exempel synen på kärnfamiljen, äktenskapet och på sexköpslagen. Att gå i ett demonstrationståg där skillnaderna mellan vad jag själv tycker och vad som framförs där är stora skulle inte kännas ärligt varken mot mig själv eller arrangörerna, säger han till Aftonbladet.

För att partiet ska vinna fler väljare tror Adaktusson de behöver vara tuffare i sin kommunikation.

– Det finns en benägenhet hos kristdemokrater att vara försiktiga, att inte ställa till bråk. Men i den politiska debatten behövs konfliktytor, säger han.

-----

No more pages to load