Tommy Thelin gratuleras av sina lagkamrater efter att ha gjort 1–0 mot Hammarby på straff. Foto: Mikael Fritzon/TT.

Strandberg: Knockades – men nu har J-Södra rest sig

Mittbacken Joakim Karlsson knockades – men han och J-Södra reste sig.

Sviten är bruten. J-Södra är ett vinnande lag igen.

Efter nio raka matcher utan seger blev det vinst över Hammarby med 1–0.

Och återigen tycker jag att att Jimmy Thelin och hans manskap visade upp den moral som J-Södra har.  Det är laget före jaget.

Många har ifrågasatt J-Södra på sistone, men Jimmy Thelin och hans manskap har hela tiden trott och tror på det det de gör.

Nu fick J-Södra spela med en man mer i 55 minuter då Pa Dibba i ”Bajen” helt onödigt knockade Joakim Karlsson, J-Södras mittback, med händerna.

Men ändå tycker jag, frånsett den lite krampaktiga inledningen, där Hammarby skapade några farligheter framför Anton Cajtoft, att J-Södra vågade spela ut.

Framförallt gäller det efter Tommy Thelins straffmål. Robert Gojani fälldes och Habo-bördige domaren, Stefan Johannesson, pekade helt riktigt på straffpunkten.

J-Södra började då våga mer med bollen, hålla i den mer än tidigare under matchen, och varierade spelet. Hammarbys spelare fick jaga en hel del och tröttnade mot slutet av första halvlek.

Fredrik Olsson, skyttekungen från 2015 när J-Södra gick upp i Allsvenskan, var tillbaka i gänget efter tiden i Halmstad BK.

Olsson spelade på topp och han är en oberäknelig spelare. Olsson kan ibland vara helt osynlig under en längre period för att blixtra till som han gjorde när han sköt i överliggaren några minuter före halvtidsvilan.

”Bajern” inledde bra efter paus och Anton Cajtofts fotparad när inhopparen Romulo Cabral kom igenom var lysande.

Sedan började J-Södra rulla bollen mot ett decimerat Hammarby och det fina passningsspelet och en bra rörlighet gjorde att ”Bajen”  fick det svårt.

J-Södra höll ihop laget defensivt och med lite bättre skärpa i de avgörande anfallslägena kunde gröntröjornas seger blivit större.

De tre poängen betyder att J-Södra får en större marginal till lagen i den absoluta botten av tabellen.

Även om J-Södras spelare hela tiden hävdat att de hela tiden tror på det de gör så är lördagens vinst riktigt bra för självförtroendet – och givetvis en önskvärd viktoria för fansen.

Annars var det stämningen på ”Vallen” som jag njöt mest av den här lördagen  Två grönvita klackar, ”Bajens” och J-Södras, såg till att det här blev en härlig stämning på arenan.

NYFÖRVÄRVET STARTAR I J-SÖDRA

LÄS ALLT OM J-SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load