Filip Sandberg tränar med HV71 den här veckan. I en stor intervju berättar han om vad han tror om framtiden och NHL. Foto: Mattias Landström

Ispremiär: Förre HV-stjärnan om NHL och framtiden

Han ska ta sig an sitt livs idrottsutmaning då han skrivit på ett rookiekontrakt med NHl-laget San Jose Sharks. Innan dess ska Filip Sandberg träna med sitt gamla lag, HV71.

 – Det ska bli kul. Jag kommer överens bra med de nya grabbarna. Jag tror det kan gå bra för HV i år med, säger Filip Sandberg.

Han ska under den här veckan träna med HV på is med start i morgon onsdag.

– Sedan åker HV till Falkenberg på träningsläger så nästa helg den 11 augusti lämnar jag lägenheten här och flyttar till Stockholm. Jag får träna individuellt där innan jag åker över till San Jose den 5 september.

Efter SM-guldet med HV blev det någon veckas ledighet innan försäsongsträningen började och även då var han med HV.

– Sedan var jag i San Jose under första veckan i juli på en development camp. Jag är inte direkt van att vara på is i juli, men jag tycker det gick bra och man lärde sig mycket olika detaljer i spelet, säger Filip Sandberg.

För Sandberg går en dröm i uppfyllelse, att försöka slå sig in i ett NHL-lag.

– Det kommer bli jäkligt hårt, men också väldigt kul att mäta sig med de bästa. Det är bra spelare och du måste vara på tårna.

Om inte Filip kan slå sig in i NHL-laget blir det spel i AHL och San Jose Barracuda.

– Det kommer bli en utmaning för mig, men jag tycker att jag har utvecklats stegvis under årens lopp, säger Filip Sandberg.

Killen som likaväl kunde blivit en storstjärna i fotboll då han var en del av det P94-lag i Brommapojkarna som bland annat innehöll svenska stjärnor som Ludwig Augustinsson, Simon Tibbling och Jacob Une Larsson. Då var Filip stjärnan även i fotboll och lagkapten. Nu är hans gamla klubb på väg upp i Allsvenskan då de leder Superettan.

– Jag försöker följa hur det går i BP:s matcher och det är roligt att det går bra, säger Filip Sandberg.

En spelare som har glatt HV-fansen mycket och lämnar ett stort tomrum efter sig både som spelare och människa, men först ska han beträda isen på Kinnarps Arena i några dagar.

LÄS ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: SÅ ÄR HV-LÄGET INFÖR ISPREMIÄREN

LÄS OCKSÅ: HV-STJÄRNORNA TJÄNAR MEST UNDER 30

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load