Halmstads, Johan Oremo, signalerar för sitt andra och Halmstads 4–0-mål i matchen på Örjans Vall. Foto: TT.

Strandberg: J-Södra ska skämmas efter sveket mot fansen

Många J-Södra-fans åkte till Örjans Vall och Halmstad för lördagens match.  Bilar, bussar och till och med en tågvagn tog supportrarna till Halmstad.

Då svek J-Södra supportrarna och gjorde sin absolut sämsta match i Allsvenskan sedan laget gick upp i fjol.

Den tilltänkta festen blev rena pesten för J-Södra och fansen. För efter 0–4-underläge efter 19 minuters spel blev det till slut 6–1 till HBK som tog sin första seger på 16 matcher.

Detta i en match som J-Södra ska skämmas över. Gröntröjorna höll absolut inte allsvensk klass.

På förhand var det här en viktig tillställning för J-Södra mot ett Halmstad som man kunde hängt av i tabellen. Istället kommer det nu bli en riktigt oviss höst för J-Södra i den nedre regionen av tabellen.

J-Södra var inte alls med i den här matchen. Redan från start såg man att lagets spelare reagerade istället för att agera. 

J-Södras spelare var helt enkelt statister då de såg hemmaspelarna trilla boll på ett smart och effektivt sätt.

Andreas Bengtsson gjorde 1–0 för HBK redan efter fyra minuter. Detta efter att Tom Siwe sålt sig alldeles för billigt mot Kosuke Kinoshita på kanten.

Vid 2–0 var Jonathan Tamimi (som ersatte skadade Stefan Karlsson) alldeles för passiv när nye islänningen Höskuldur Gunnlaugsson nätade.

Tom Siwe hängde sedan inte med på inlägget som kom och betydde 3–0 genom Johan Oremo. Samme Oremo fick sedan husera alldeles för fritt när han kunde styra in Kinoshitas passning fram till 4–0.

Halmstad hade hela tiden alternativ i sitt spel, medan J-Södras spelare stod fastväxta och var rundningsmärken.

Tränare Jimmy Thelin i J-Södra gjorde en rejäl markering då Tom Siwe och Fredric Fendrich byttes ut redan efter 24 minuter. In kom istället Alejandro Portillo och Stian Aasmundsen.

Men då var skadan redan skedd. Halmstad hade stört J-Södra högt upp och checkat sönder gästerna och fått en enorm utdelning.

J-Södra fick sedan ha hand om bollen lite mer, men hittade inga vägar genom HBK:s försvar.

Visst blev det lite bättre i den andra halvleken, men Halmstad gick då in för att försvara sin ledning. Laget var inte speciellt intresserat att blotta sig bakåt, likväl blev det fler HBK-mål bakom ett virrigt spelande J-Södra-lag.

Johan Oremo visade att han bli en riktigt bra förstärkning för HBK.  Han blev tvåmålsskytt och visade också att han är en duktig framspelare då han hittade Sead Haksabanovic när denne gjorde 5–0 i början av den andra halvleken.

Det skulle bli värre. Stian Aasmundsens bjudning till Aboubakar Keita gjorde att HBK satte 6–0 bakom Anton Cajtoft.

Nu gäller det för gröntröjorna att skaka av sig den här insatsen illa kvickt.  Den här storförlusten var det absolut sämsta som kunde hända för J-Södra.

Det är inte bara det att det blev en förlust. Målskillnaden för J-Södra försämrades rejält, samtidigt som den förbättrades radikalt för HBK.

Som lök på laxen för J-Södra tog också Robert Gojani ett helt onödigt gult kort för snack i den första halvleken, vilket innebär att han är avstängd i nästa match, hemma mot Örebro nästa söndag.

För visst var Daryl Smylies 1–6-reducering en klen tröst den här bedrövliga dagen för J-Södra?

LÄS ALLT OM J-SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: SÅ STARTAR J-SÖDRA I HALMSTAD

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load