Elisabeth Lennartsson, ordf. Aktion Rädda Vättern. Foto: Gunnar Lundquist

Vätterns framtid viktig fråga under vattenfesten

I samband med vattenfesten H20 Jönköping kommer lokala organisationer att uppmärksamma hoten mot vattenkvalitén i Vättern.

Gunnar Lundquist är verksam i både Naturskyddsföreningen och Aktion Rädda Vättern. Han berättar att olika lokala organisationer är enade om att vilja få fler engagerade i frågan om hoten mot Vättern. 

På Hovrättstorget den 19 augusti klockan 11 kommer Rädda Vättern därför finnas på plats för att uppmärksamma frågan. Detta i samband med vattenfesten H2O Jönköping som pågår 17-27 augusti.

– Vi kommer ge information till allmänheten med broschyrer och tal om varför vi behöver värna om vattnet. De som vill får också följa med in på Grand Hotel för att lyssna på en föreläsning, säger Gunnar Lundquist. 

Dricksvatten till en kvarts miljon

Elisabeth Lennartsson menar att den största anledningen till att fler borde intressera sig för Vättern är att det är en viktig sjö för dricksvatten. Enligt Vätterns vattenvårdsförbund ger sjön dricksvatten till runt 240.000 människor varje dag.

– Risken finns att vattenkvalitén på sikt försämras. Militärens skjutningar med flygplan över Vättern är det största hotet just nu, säger Elisabeth Lennartsson.

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load