Levi och Eliah Måledal är två av deltagarna som ska springa MINI Jönköping Marathon fredag den 18 augusti. Foto: Oskar Swerlander

Levi och Eliah springer för barn i katastrofer

På fredag arrangeras MINI Jönköping Marathon. Två unga killar som kommer att stå på startlinjen är bröderna Levi och Eliah Måledal.

– Jag gillar egentligen inte att springa lopp. Men när jag fick reda på att man får ge pengar till barn som har det dåligt så ville jag vara med och springa, säger Levi Måledal, 8 år, i en kommentar.

Pengar till Erikshjälpens verksamhet
MINI Jönköping Marathon arrangeras av Jönköping Marathon i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen. Alla barn mellan 0 och 12 år är välkomna att delta och de olika loppen är inte tävlingar, det är rörelseglädjen som är i fokus. Innan starten i Knektaparken blir det ett uppvärmningspass med Friskis & Svettis och det kommer finnas hoppborgar och andra aktiviteter i Marathon Expo-området.

MINI Jönköping Marathon är gratis men deltagarna eller deras familjer kan ge en frivillig startavgift till Erikshjälpens arbete för barn i katastrofer.

– Det känns jätteroligt att få inleda helgens löparfest med MINI Jönköping Marathon. Det ska vara kul att röra på sig och den glädjen tror och hoppas vi verkligen kommer synas under barnloppen, säger Per Selskog, en av arrangörerna för Jönköping Marathon.

Levi Måledal ska springa 800 meter på fredag och storebror Eliah, 10 år, ska springa 1200 meter. Eliah gillar att springa och har som mål att springa på en tid under sex minuter.

– Jag har sprungit åtta kilometer som längst. Jag springer med pappa ibland, berättar han.

Pappa Daniel Måledal, som jobbar på Erikshjälpen, ska springa Jönköping Marathon på lördagen och då ska Levi och Eliah langa vatten och heja längs banan.

Starten för MINI Jönköping Marathon är klockan 17.30 på fredag den 18 augusti i Knektaparken, Jönköping.


Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load