Mattias Tedenby var en av få HV-spelare som kommer ifrån matchen mot Frölunda med hedern i behåll. Han gjorde också mål för HV. Foto: Mattias Landström

HV71 fick en lektion av Frölunda

HV71 åkte på en rejäl smäll mot Frölunda i Kungsbacka på torsdagskvällen då Frölunda vann med 8–1 inför 2105 åskådare.

Som synes på siffrorna åkte HV på en riktig lektion och nu gäller det att lära sig av den här läxan fram till seriestart.

– Vi gjorde inte skitjobbet, var alldeles för veka framför målen. Spelmässigt var det inte 8–1, men det var det i närkampsspelet, säger Johan Lindbom, HV71:s tränare.

Frölunda tog ledningen i den första perioden efter sex minuter. Christoffer Ehn satte pucken bakom Gunnarsson i HV-målet efter en snabb omställning. Backen, Kristoffer Gunnarsson, hittade sedan rätt några minuter senare bakom Gunnarsson och det var 2–0 för göteborgarna.

I inledningsperioden märktes det att det var i stort sett ett helt nytt HV-lag på isen. Det var många gånger som spelare drog iväg på egna räder.

I mitten perioden fick HV en mardrömsstart. Kalle MIketinac satte trean för Frölunda och Ryan Lasch hittade rätt då han gjorde 4–0 strax efteråt.

Mittenperioden var ändå bättre från HV:s sida och det saknades inte chanser. Framförallt var det herrar Mattias Tedenby och Robin Figren som var nära att hitta rätt bakom Johan Mattsson i Frölundas mål. HV vann också skotten med 14–5 i perioden.

– Andra perioden var stundtals rätt hyfsad, men vi vann inte kamperna framför mål, säger Johan Lindbom.

Tredje perioden började lika illa som den andra för HV då Frölunda gjorde 5–0 tidigt. Carl Grundström var det som tryckte in pucken i mål.

När Dylan Reese i HV satt i utvisningsbåset skulle det bli ännu värre. Joel Lundqvist satte klubban till inne i slottet efter att ha serverats en drömpassning.

Därefter var det mycket Frölunda och HV var helt under isen. Därför kom inte 7–0 genom Ryan Lasch oväntat.

Mattias Tedenby, bäst i HV, gjorde sedan 1–7 på egen hand då han satte fart från mittzon och lade in pucken med en backhand i mål.

Men det skulle bli värre. Frölunda gjorde ytterligare ett mål fram till 8–1 innan den här eländiga kvällen var över för HV71.

– I tredje vek vi ned oss alldeles för lätt. Det är bara att lära sig den här läxan, säger Johan Lindbom.

HV71:s nästa uppgift blir Mannheim i CHL nästa torsdag i Kinnarps Arena.

LÄS ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load