J-Södras Tom Siwe och Elfsborgs Emir Bajrami i en duell i matchen på Stadsparksvallen. Foto: Mikael Fritzon/TT.

Strandberg: Rättvisa skipades till slut

En härlig sensommarkväll och gott om glada människor på Stadsparksvallen. Det var ju fredag.

Och de blev lyckliga till slut. Det blev 2–2 till slut.

Det här var matchen som J-Södra tog en rättvis poäng i. J-Södra var inte ett dugg sämre än boråsarna, men J-Södra är nu ett lag som det mesta går emot för och det fanns en del faktorer som gick emot och kännetecknar ett lag i nedre regionen av en serie. Till slut skapades dock rättvisa.

Den här tillställningen var annars ett bra bevis på detta, hur det studsar emot ett bottenlag. Först fick gröntröjorna en straff emot sig redan efter åtta minuter då Joakim Karlsson rev ned Emir Bajrami. Säker straffexekutor var Samuel Holmén som sköt bollen förbi Fran Mancilla, som vaktade J-Södras mål då Anton Cajtoft hade känning av en skada. Därmed var det uppförsbacke direkt för gröntröjorna, men J-Södra tog sedan tag i spelet riktigt bra, men så kommer jag till en annan sak som kännetecknar ett bottenlag, nämligen missade målchanser.

Tommy Thelin var helt fri och missade, Daryl Smylies hade ett skott som så när gick  in, men studsade på en Elfsborgare och ut ifrån målet. 

En annan faktor är att det gäller att ha marginalerna på rätt sida. Både Tommy Thelin och Fredrik Olsson kunde lika gärna startat någon meter längre bak och då hade det varit ”riktiga” mål i stället för offsidemål i en en första halvlek som var väldigt underhållande.

Elfsborgs främsta chans, förutom målet, var när Simon Lundwall kom fri, men Fran Mancilla räddade och som helhet tycker jag att J-Södra var väl så bra under de inledande 45 minuterna, vann mycket närkamper på mitten och fick på det viset övertag i spelet.

Efter paus fortsatte det där med brända målchanser för J-Södra. André Calisir var jättenära att styra in en frispark i mål, men bollen gick utanför.

Istället hände det som återigen är en ”ingrediens” för ett bottenlag. J-Södra jagade en kvittering, men istället kom 2–0.  Elfsborg iscensatte en blixtsnabb kontring. Fredric Fendrich hann först inte med på mitten och Stefan Karlsson hade ingen chans att följa Daniel Gustavsson som inte gjorde något misstag ensam med Fran Manilla.

Men J-Södra gav inte upp och Daryl Smylie gav fansen hopp då han kunde trycka in 1-2 från nära håll. 

André Calisir var på hugget rejält framåt och hade en nick strax över lite senare. Elfsborg hade också ett stolpskott genom Viktor Prodell.

Till slut kunde Robert Gojani frälsa hemmafansen genom att skjuta 2–2 på straff med matchens sista spark efter en hands i straffområdet.

Med det målet fick J-Södra en välbehövlig och rättvis poäng i en match där laget visade stark moral som kom till tillbaka från ett tvåmålsunderläge.

 

ALLT OM J-SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: Cajtoft saknas i J-Södras mål mot Elfsborg

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load