Årets företagare Håkan Axelsson tar emot diplom från landshövding Håkan Sörman. Foto: Hanna Sjöberg

Här presenteras årets företagare i länet

På fredagen utsågs Årets företagare i Jönköpings län 2017. Vinnaren går nu vidare till finalen i Stockholm och tävlar om utmärkelsen Årets företagare i Sverige.

Under året har organisationen Företagarna utsett Årets företagare i varje kommun i Jönköpings län. På fredagen samlade vinnarna i Länsresidenset i Jönköping, där en av de skulle få utmärkelsen Årets företagare i Jönköpings län.

Vinnare blev Håkan Axelsson på FC-Gruppen. Företaget startade 1993 i Jönköping och driver bland annat Restaurang Guvernören, Restaurang Spira och VY skybar. Tidigare i år utsågs Håkan Axelsson till Årets företagare i Jönköpings kommun.  Juryn bestod av Rolf Johansson och Göran Kastman.

– Det gäller att göra sitt bästa varje dag och få medarbetarna att göra detsamma, sa Håkan Axelsson efter att ha fått vinnarbeskedet, som var något oväntat för honom. 

Vinnarna från varje län går nu vidare till finalen i Stockholm den 13 oktober där de tävlar om titeln som Årets företagare i Sverige 2017.

fakta

Juryns motivering:
Priset till årets företagare går till en person, som visat mod och kreativitet. Under många år har företaget vuxit. Många nya affärsmöjligheter har förverkligats, ofta genom att fånga potentialer till utveckling.

År 2016 har företaget intagit en ohotad topplacering i Jönköping med en av sina anläggningar och även nått sin största omsättning så här långt. Denna bedrift blir inte mindre imponerande med hänsyn till byråkratins ”hissnande” uppförsbacke för att försvåra företagets framfart på resan mot sin högsta höjd.

Ledarskapet är tydligt och enkelt! Med bra personalutveckling och modet att delegera till engagerade medarbetare har toppen kunnat nås.

Långsiktigheten har funnits från dag ett, genom mottot ”Man blir aldrig bättre än sitt senaste uppdrag”. Detta driver företagets uthålliga förbättringsarbete genom att kombinerar tillit, pedanteri och snällhet på ett unikt sätt.

-----

No more pages to load