Hammodi Jaber (tredje från vänster) tar emot priset av Rotary. På bilden även fyra spelare från IFK Öxnehaga samt representanter från Rotary. Foto: Pressbild

Hyllad ledartalang får prestigeutmärkelse av Rotary

Under fredagen delade Rotary ut Jan Franckes integrationsstipendium. Årets stipendiat heter Hammodi Jaber, ideell ledare och tränare i IFK Öxnehaga.

– Jag delar priset med barnen jag arbetar med, säger Hammodi Jaber.

Det blev Hammodi Jaber som fick 2017 års integrationsstipendium. Han belönas bland annat med 5 000 kronor.

Syftet med priset, som varje år delas ut av Rotary, är att de vill uppmärksamma och uppmuntra ungdomar som gör ideella insatser på integrationsområdet.

– Hammodi har ett starkt socialt engagemang när han hjälper ungdomar att hitta en meningsfull fritid, möjliggöra sina drömmar och hitta en social tillhörighet, säger Dhan Åstrand, ansvarig för stipendiet.

“Glad för barnens skull”
Hammodi Jabar har varit ledare i drygt sex år, för pojkar i åldern 12-15 år, i IFK Öxnehaga. Det är en glad och ödmjuk pristagare som pratar med Jmini.

– Det känns bra och kul att folk uppmärksammar det arbete man har utfört, men framför allt är jag glad för barnens skull. Det är tack vare dem som jag har fått priset – och det är dem jag delar det med. Dessutom är det kul att laget och föreningen får en fin publicitet.

Vad har du för mål med din ledarkarriär?

– Mitt mål har alltid varit att arbeta med framför allt barn i tidig ålder när de får den första bilden av fotbollen och ledare, säger Hammodi, som just nu utbildar sig till fritidsledare på folkhögskola.

Vilka förebilder har du själv haft i din roll som ledare?

– Jag har två personer som jag vill tacka och som jag har sett upp till. Den första är Simon Schenberg. Han var min första tränare och han gav mig den bästa bilden man kunde få av fotbollen som barn. Den andra personen som har varit jätteviktig för mig är Åke Holtz. Han är en person och fritidsledare som har betytt väldigt mycket. Åke har alltid varit mån om att barn och ungdomar ska ha en meningsfull fritid.

Rotarys motiveringen:
Hammadi Jaber tilldelas priset för att ”genom sitt stora engagemang och insatser för ungdomar bidraget till förståelse, samverkan och integration i Jönköping”.

fakta

FAKTA
Namn:Hammodi Jaber
Aktuell som: Mottagare av Jan Franckes integrationsstipendium som delas ut av Rotary.
Ålder: 25
Bor: Öxnehaga
Förebilder: Simon Scenberg och Åke Holtz
Lyssnar på Spotify: Hip hop och RnB

-----

No more pages to load