AIK var numret större än Highlanders

AIK var numret större än Highlanders

Trots en bra inledning var AIK numret större än Wetterbygden Highlanders. Där med blev det förlust för jönköpingslaget med 89-68 (22-15, 29-19, 23-12, 15-22).

Highlanders började bra och plockade in poängen 2-9 i det första minuterna. Men sedan var det AIK som växlade upp deras spel.

-Det kändes väldigt bra i början men samtidigt är AIK ett bra lag. Vi gjorde misstag och då straffade dem oss med trepoängare. Vi blev stressade och de utnyttjade det, säger Highlanders Tanju Yulman.

I halvtid stod därför resultatet 51-34.

-De gick upp i en 20-poängsledning väldigt snabbt. Vi hade 23 turnovers matchen igenom och det är alldeles för mycket. Vi försökte att bara köra på och förhoppningsvis vända matchen. Men mot ett så pass bra lag är det svårt att ta igen, säger Yulman.

Sedan var det AIK som höll kvar i sin ledning matchen igenom. Wetterbygden vann ändå sista perioden med 15-22. Dock var AIK:s övertag för stort och slutresultatet skrevs sedan till 89-68.

-Skillnaden mellan dessa stockholmslag och de vi har mött innan är att de har väldigt stora killar på position fem och fyra. Det har inte vi. Man märker att de satsar då de har dessa spelare samt en riktigt bra bänk som kan lasta av startfemman. Vi håller ändå ihop som lag och ger oss inte, säger Yulman.

-----

No more pages to load