Åke Perssons solistkör  inledde sin julkonsert med en mäktig Hosianna under ledning av Ulrica Liljegren. Foto: Hans Järeby

Åke Perssons solister och körsångare bjöd på julsånger

Drygt 40 av Åke Perssons sångare tog plats i Allianskyrkan på lördagen och folk kunde komma in i värmen undan snön en stund och få sig till livs lite julsånger.

Det var ordentligt laddat med låtar i programmet upp mot 40-talet med julanknytning och solistkören inledde mäktigt med Hosianna, Vid Bethlehem en vinternatt, Pie Jesu och Stad i ljus. Publiken lockades med i Stad i Ljus. Åke Persson hälsade välkommen och berättade om Föreningens verksamhet där sångelever i alla åldrar, körsångare och enskilda, erbjuds lektioner och får hjälp med att träna och hålla sin röst vital med röstuppvärmning, tonbildnings- och skalövningar.

–Rösten förändras med åldern och man behöver ta lektioner för att vårda den,  och hålla den vital. Och vi har elever i alla åldrar från de allra minsta uppåt, säger Åke Persson.

Ett stort antal solister framträdde med sång, en del a capella och de flesta med komp. Per Carlgren, känd revy- och amatörskådespelare från Huskvarna sjöng När ljusen skall tändas därhemma och fick med sig publiken i allsång. Det fick också Johan Forsman i sin variant av Sjömanshjul på Hawaii.

Här fanns också unga sångerskor som börjat tidigt Engla Pettersson sjöng med stor energi Feliz Navidad. Birgitta Svensson kom in med liv och lust och framförde En Sockerbagare så självaste sockerbagarn vigt studsade in med skål och mjöl.

Solistkören bjöd på ett Elvis Christmas medley och fem damer sjöng Jingle Bells och Donald Stendahl sjöng God rest ye merry gentlemen, i ett för dagen mycket blandat program och med som nämnts tidigare. Tyvärr var kompet för starkt och med för mycket bas för en sådan här konsert när det handlar om körsång och solosång.

Birgitta Svensson och Kevin O´mahoney i ett vitalt sockerbagarnummer. Foto: Hans Järeby
Engla Pettersson gjorde ett säkert framträdande i Feliz Navidad. Foto: Hans Järeby
Per Carlgren fick med sig publiken i När ljusen skall tändas därhemma. Foto: Hans Järeby
Johan Forsman i sitt nummer Sjömanshjul på Hawaii. Foto: Hans Järeby

Åke Perssons Sångare

Sångarföreningen, som drivs helt ideellt, har funnits i Tranås sedan 1974, i Jönköping sedan 1991 och i Mjölby sedan 2003 och består idag av 300 stödmedlemmar, körsångare och sångelever ur flera generationer och åldrar.

-----

No more pages to load